„Despre trup şi suflet” - Ursul de Aur 2017 pe ecranele româneşti

Fara Autor | 22.06.2017

2017 / 06 / 30

Pe aceeași temă

Despre trup şi suflet ( Teströl és lélekröl), marele câştigător al trofeului la Berlinale 2017, va rula în cinematografele din întreaga ţară începând cu data de 30 iunie, după ce a fost prezentat la Cluj, în două proiecţii speciale la TIFF, ambele sold-out.

 

Filmul regizat de Ildikó Enyedi este o poveste de dragoste atipică, între doi introvertiţi care descoperă, printr-o întâmplare, că au acelaşi vis în fiecare noapte. Endre este directorul financiar al unui abator unde Maria este transferată pentru a se ocupa de controlul calităţii. Un incident intern îl determină pe Endre să aducă un psiholog care să intervieveze angajaţii. Află astfel că, în fiecare noapte, ei doi visează acelaşi vis. Ceea ce la început părea să fie o întâmplare se transformă într-o frumoasă poveste despre emoţie şi iubire dar, mai ales, despre doi oameni care învaţă să-şi exprime adevăratele sentimente, în ciuda barierelor pe care şi le-au impus ei înşişi.

 

 

La Berlinale, acolo unde Despre trup şi suflet a fost primit cu entuziasm atât de către presă şi juriu, cât şi de către public, filmul a fost premiat cu patru trofee: Ursul de Aur pentru cel mai bun film, Menţiunea specială a juriului ecumenic pentru un film din competiţie, Premiul FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film) pentru cel mai bun film din competiţie şi Premiul cititorilor cinefili ai Berliner Morgenpost.

Recent, filmul a fost declarat marele câştigător al celei de-a 10-a ediţii Sydney Film Festival, cel mai important festival de film din Australia.

 

Despre trup şi suflet este primul film distribui în cinematografele din România de Bad Unicorn. Înfiinţată în urmă cu un an, Bad Unicorn oferă servicii de distribuţie, marketing şi PR în domeniul cinematografiei, consultanţă şi management în organizarea de evenimente culturale.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22