Balint, deputat PMP, exclus din partid. Tomac îl cataloghează drept maidanez politic

E.b. | 23.06.2017

Președintele filialei Sălaj a PMP, deputatul Liviu Balint, a fost exclus din partid pentru că a votat, miercuri, pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Pe aceeași temă

 

Eugen Tomac, președintele executiv al PMP, îl numește: "maidanez politic" și îi cere demisia din funcția de parlamentar.


 

"Ceea ce s-a întâmplat ieri (miercuri) mi-a lăsat un gust amar. În acea zi, președintele PMP Sălaj, Liviu Balint, a decis un lucru inacceptabil în politica pe care partidul nostru o promovează, și anume să se comporte ca și cum mandatul i-ar aparține lui, pe persoană fizică, astfel că poate face ce vrea cu el, după cum îi dictează conștiința, deși, politic, noi am luat o decizie foarte clară de a sta deoparte de jocul PSD.

 

Încălcând principalele elemente de bun simț în politică, Liviu Balint s-a dedat la un comportament de maidanez politic, crezând că poate face ceea ce dorește cu mandatul pe care i l-a dat partidul. Și pentru că noi, cei cu bun simț din PMP, credem că politica se face respect față de cetățeni, față de colegi, cu angajamente politice ferme, am luat decizia de a-l exclude din partid. Așa vom proceda de fiecare dată când un coleg de-al nostru va crede că a venit de acasă cu funcția în sac. În politică este nevoie de muncă în echipă, de atitudine politică și de responsabilitate", a declarat Eugen Tomac, joi seara, într-o conferință de presă la Zalău, conform Agerpres.

 

Președintele executiv al PMP a subliniat că îl așteaptă pe Liviu Balint să meargă luni la grupul parlamentar cu demisia din funcția de deputat și să lase locul următorului de pe listă, pentru că mandatul nu este al lui, ci al partidului.

 

Excluderea din PMP a deputatului Liviu Balint duce și la pierderea funcției de președinte a organizației din Sălaj. În locul său, până la următoarea ședință a forului de conducere în care se va stabili noul președinte interimar al organizației sălăjene, partidul va fi condus de prim-vicepreședintele Fekete Carol.

 

 

*******************

 

 

Liviu Balint și-a explicat gestul de la moțiunea de cenzură într-o postare pe Facebook, precizând că, în opinia sa, țara risca o criză politică și economică prin rămânerea premierului Grindeanu în fruntea Guvernului.

 

...Toată activitatea instituțiilor din țară si a ministerelor era blocată în acest moment. Nu vedeam nicio rezolvare prin a rămâne Grindeanu premier, alături de un ministru și secretarul general al Guvernului, în persoana lui Victor Ponta, fără nicio legitimitate și susținere politică în spate. Se risca aruncarea României într-o mare criză politică, cât și într-o criză economică. De exemplu, euro a urcat la 4,6 lei, activitatea celor care lucrează în ministere este blocată total. Ținând cont că urmează vacanța parlamentară până în septembrie, nu se mai întâmpla nimic, iar țara nu trebuia să rămână în blocaj. Eu am ajuns în Parlamentul României să îi reprezint pe cetățeni și să votez, indiferent dacă votez pro sau contra, a argumentat Balint.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22