Firea, la bilant. Realizari, in viitor. Deocamdata, va cultiva legume si fructe pentru cantine

E.b. | 23.06.2017

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, si-a prezentat vineri bilantul la un an de mandat. alaturi de cei sase primari ai capitalei, la cinematograful Gloria, proaspat reabilitat de primarul sectorului 3, Robert Negoita.

Pe aceeași temă

 

 

Firea a declarat ca cea mai importanta realizare din primul an de mandat a fost deblocarea santierelor municipalitatii si a marilor proiecte de infrastructura, dar si schimbarea modului de a face administratie prin infiintarea celor 21 de firme ale Primariei Capitalei si renuntarea la contracte cu societati private. 

 

Ea a spus ca va continua proiectele de infrastructura incepute in mandatele lui Sorin Oprescu - pasajul Ciurel, parcarea Park and Ride de la captatul soselei Pantelimon, pasajul Nicolae Grigorescu si statia Glina.  

 

Ca proiecte noi, Gabriela a anuntat ca va face un spital cu 2.000 de paturi, investitie de 300 mil. euro.  

 

La prezentarea bilantului, parte din staff-ul primarului general a venit imbracat in port traditional, iar o parte dintre primarii de sector, in frunte cu primarul general, a avut aceeasi tinuta. 

 

Gabriela Firea a spus ca vrea sa cultive legume si fructe care sa fie folosite in cantinele scolilor si gradinitelor pentru ca cei mici sa manance santos.  

 

Ea a anuntat si un proiect pentru construirea de locuinte sociale noi in fiecare sector.

 

Ce a spus Gabriela Firea la prezentarea bilantului, conform HotNews:

 

Exact acum un an am depus juramantul in fata  bucurestenilor. Astazi ma aflu in fata dvs. pentru a va prezenta rezultatul unui an de munca: deloc usor, plin de evenimente, incarcat de multa tensiune, mai ales in unele perioade.

 

Cea mai importanta realizare este ca am deblocat zeci de santiere din Capitala in care nu se mai lucra de aproape 2 ani de zile sau se lucra intr-un ritm de melc: Arcul de Triumf, Pasajul Sudului, Ciurel, Ambulatorul si Spitalul  de Copii Victor Gomoiu și altele.

 

Am avut curajul sa spun stop contractelor paguboase pentru bucuresteni in mai multe domenii: managementul traficului, reparatiile la strazi si semnalizare, Arena Nationala, case de avocatura. Am inlaturat capusele de la RADET si RATB. 

 

Am decis cea mai mare investitie in spitale si in cabinete medicale scolare si stomatologice - 90 mil euro. 

 

În raport cu complexitatea managementului unui metropole, consider ca raportul este unul pozitiv. Cu siguranta vor fi voci care vor spune ca se putea mai mult. Nu doresc sa le contrazic. Competitia naste noul


Am avut un an in care intreaga echipa a muncit, am fost determinati, motivati sa facem lucrurile bine si repede. Din pacate, sunt in continuare multe prevederi legislative care ingreuneaza administratia. Ma bazez pe sprijinul parlamentarilor din Bucuresti si Ilfov pt a modifica acele prevederi care ne blocheaza sau ne reduc ritmul de actiune. 

 

Si da, mai sper ca vom fi ascultati de noul guvern, care va fi mai receptiv la problemele din Bucuresti. Cotizam serios la bugetul national si bucurestenii merita respectul autoritatilor.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22