Iohannis, după întâlnirea cu Macron: Într-un timp scurt, am abordat teme foarte importante

E.b. | 23.06.2017

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la Bruxelles, că a avut o întâlnire foarte bună cu președintele Franței, Emmanuel Macron, precum şi faptul că au discutat inclusiv despre Schengen.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis l-a invitat pe omologul său francez, Emmanuel Macron, în vizită în România. Invitația a fost acceptată. Nu a fost stabilită încă data la care va avea loc această viziă, transmite Digi24.

 

"Am avut o primă întâlnire așezată, bilaterală, cu președintele Macron. Am abordat, într-un timp foarte scurt, multe teme foarte importante pentru noi, pe colaborare și bilaterală, și în formate europene. Am discutat despre colaborări, de exemplu, pe Schengen. Am discutat despre colaborarea pe care o pregătim pentru sezonul cultural. Am discutat despre mult vehiculata directivă pe detașarea muncitorilor", a afirmat Iohannis, care s-a întâlnit cu Macron, vineri dimineață, în marja Consiliului European de la Bruxelles, conform Agerpres.

 

Totodată, Iohannis a precizat că a convenit cu Macron să lucreze împreună pentru a întări formate europene.

 

"Am convenit să lucrăm împreună pentru a întări formate europene. Am propus, printre altele, ca proiectul bugetului zonei Euro propus de președintele Macron să fie deschis și pentru alții, de exemplu pentru noi, care acum nu suntem membri în zona Euro, dar avem acest obiectiv și suntem interesați să colaborăm din timp pe acest proiect. Pe scurt, o întâlnire foarte bună", a arătat Iohannis.

 

 

Întrebat ce perspective are România în dosarul Schengen, având în vedere că în Olanda nu există un guvern și în Germania urmează să aibă loc alegeri, șeful statului a răspuns: "Nu putem să scoatem discuția Schengen din contextul european și nu mă aștept la un progres acum, înainte de alegerile din Germania și înainte de a avea un guvern în Olanda, dar președintele Macron s-a arătat foarte deschis". 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22