Rusia a atacat ținte ale Statului Islamic din Siria cu rachete lansate din Mediterană

Dora Vulcan | 23.06.2017

Două nave de război şi un submarin ruse au lansat, din Marea Mediterană, rachete asupra unor ţinte aparţinând grupării jihadiste Statul Islamic în Siria, a anunţat vineri Ministerul rus al Apărării, relatează AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 

 

 Forţele armate turce şi israeliene „au fost informate în timp util despre tirurile de rachete, prin canale de comunicare”, a anunţat ministerul într-un comunicat, fără să menţioneze forţele americane, transmite Digi 24.

 

Rusia a anunţat luni suspendarea canalului său de comunicare cu Statele Unite cu privire la operaţiunile militare din Siria, la o zi după distrugerea unui avion de vânătoare sirian de către un avion american. Moscova acuză Washingtonul că nu a „avertizat” armata rusă că va doborî avionul.

 

Potrivit Ministerului rus al Apărării, fregatele „Amiral Essen” şi „Amiral Grigorovici”, dar şi submarinul „Krasnodar” au tras şase rachete de tip Kalibr asupra unor centre de comandament şi depozite de armament care aparţin Statului Islamic în regiunea Hama (centru).

 

„Atacul masiv cu rachete a distrus centre de comandament şi depozite importante de armament şi muniţie aparţinând teroriştilor Statului Islamic în regiunea Aqirbat, în provincia Hama”, anunţă ministerul.

 

O înregistrare video publicată pe YouTube, pe contul oficial al Ministerului rus al Apărării, surprinde o serie de rachete lansate de pe nave, care se abat asupra unor clădiri cu un etaj într-o regiune deşertică.

 

Ministerul adaugă că avioane ruse au efectuat atacuri aeriene care au „eliminat combatanţi ai Statului Islamic ce au supravieţuit şi instalaţiile lor”.

 

Ultima oară când Rusia a anunţat atacuri în Siria cu rachete de tip Kalibr a fost pe 31 mai - asupra unor ţinte jihadiste în apropiere de Palmira.

 

Potrivit ministerului rus, Statul Islamic a instalat în provincia Hama centre de comandament şi depozite de armament în clădiri importante, în timp ce Forţele Democratice Siriene (FDS), o alinaţă kurdo-arabă susţinută de o coaliţie internaţională antijihadistă condusă de Statele Unite, poartă o ofensivă la Rakka, bastionul grupării jihadiste.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22