Macron a postat pe Twitter intalnirea cu Iohannis: Europa sa fie puternica si nedivizata

E.b. | 24.06.2017

Presedintele francez, Emmanuel Macron, a postat pe Twitter o scurta inregistrare de la intalnirea cu Klaus Iohannis, de vineri, de la Bruxelles, din marja Consiliului European.

Pe aceeași temă


 

Langa inregistrare, care surprinde momentul intalnirii celor doi sefi de stat, strangerii de maini si in care Iohannis este auzit vorbind atat in franceza, cat si in engleza, Macron a scris urmatoarele, intr-un ton optimist: "Impreuna cu Klaus Iohannis, pentru gasirea unor solutii comune. Europa trebuie sa fie puternica si nedivizata".

 

VEZI POSTAREA


Emmanuel Macron‏Verified account @EmmanuelMacron 20h20 hours ago

Ensemble avec @KlausIohannis pour trouver des solutions communes. L'Europe doit être forte et non divisée.

 

In timpul intalnirii, care a durat in jur de 30 de minute, Iohannis si Macron au vorbit despre Schengen, bugetul zonei euro, dar si despre situatia detasarii muncitorilor.

 

"Am discutat despre colaborari, de exemplu, pe Schengen, am discutat despre colaborarea pe care o pregatim pentru sezonul cultural, am discutat despre mult vehiculata directiva pe detasarea muncitorilor. Am convenit sa lucram impreuna pentru a intari formate europene", a spus presedintele, care a catalogat intrevederea ca fiind una "asezata".

 

Iohannis i-a pus in vedere lui Macron si ca Romania, desi nu e parte a zonei euro, e interesata sa colaboreze la proiectul bugetului eurozonei, ca tara aspiranta.

 

Klaus Iohannis l-a invitat pe omologul sau francez in vizita in Romania. Invitatia a fost acceptata. Nu a fost stabilita inca data la care va avea loc aceasta vizita.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22