Putin spune că activitatea sa în KGB a fost legată de spionaj, practicat doar de cei „aleşi“

E.b. | 24.06.2017

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a povestit că activitatea sa în cadrul KGB-ului Uniunii Sovietice era legată de spionaj.

Pe aceeași temă

  

El a transmis urări agenților sub acoperire care activează în prezent, conform RIA Novosti, preluată de Agerpres.

 

"Toată activitatea mea în organele de securitate externă ale URSS era legată nu pur și simplu de Serviciul de Informații, ci tocmai de spionajul ilegal", a declarat Putin pentru postul de televiziune Rossia 1.

 

Potrivit lui Putin, spionii sub acoperire "sunt oameni deosebiți, de calitate specială, cu convingeri speciale, cu un tip de caracter special".

 

"Să renunți la viața de zi cu zi, să renunți la apropiații tăi, la cei dragi și să părăsești țara pentru mulți-mulți ani, să-ți dedici viața patriei - nu poate oricine. Acest lucru este pe măsura doar a celor aleși. Spun aceasta fără niciun fel de exagerare. Tocmai cu o astfel de atitudine față de lucrurile care trebuie făcute, față de țară, față de poporul lor trăiesc agenții sub acoperire. Ei sunt oameni speciali", a spus Putin, cu prilejul a 95 de ani de la înființarea departamentului "S" al Serviciului de Informații Externe (SVR, Slujba Vneșnei Razvedki), departament ce se ocupă de spionajul ilegal.

 

Între 1985-1990, Vladimir Putin a lucrat pe linia KGB la Dresda (Germania), în calitate oficială de director al Casei Prieteniei URSS-RDG, precizează agenția de presă rusă

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22