Camelia Voiculescu, de acord să muncească în folosul comunităţii, dacă va fi găsită vinovată

E.b. | 24.06.2017

Inculpaţii din dosarul de şantaj la RCS-RDS, printre care Sorin Alexandrescu şi Camelia Voiculescu, au arătat, vineri, la ultimul termen de judecată, că sunt nevinovaţi, au cerut să fie achitaţi.

Pe aceeași temă

 

 

Însă, în cazul în care judecătorii consideră că ei au încălcat legea, sunt de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii

 

Avocaţii lor au cerut achitarea pe motiv că fapta nu există. În cazul lui Dan Voiculescu, apărătorul acestuia a motivat această cerere prin faptul că nu sunt descrise în rechizitoriu faptele de care este acuzat.

 

În ultimul cuvânt, fostul director general al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a arătat că nu l-a şantajat pe Ioan Bendei, fostul administrator al RCS-RDS, şi că el a urmărit doar realizarea unei anchete jurnalistice.

 

“Nu l-am şantajat niciodată pe Ioan Bendei, am iniţiat o anchetă jurnalistică pe baza unor informaţii de real interes public, recent anchetate şi de DNA. Acesta a fost unicul motiv pentru întâlnirea cu Bendei. Este o obligaţie a mass media să verifice informaţiile. Am dorit să obţin informaţii suplimentare pentru ancheta jurnalistică,  nu m-am gândit că întâlnirile cu Bendei îl vor speria. Ancheta mea nu se referea la dânsul. Nu a existat niciun interes pentru obţinerea de foloase pentru mine sau pentru compania pe care o conduceam”, a arătat Alexandrescu.

 

În continuare, el a afirmat că se simte victima unei înscenări, adevăratele ţinte fiind Dan Voiculescu şi fiicele sale.

 

“Am sentimentul că sunt victima unei înscenări. Aşteptând să fiu judecat în camera de consiliu, anchetatorii mi-au zis de 20 de ori să spun ce ştiu despre Camelia şi Dan Voiculescu. A fost demarat un mecanism represiv. (…) Nu am săvârşit nicio faptă penală, sunt un om responsabil. Toată viaţa am învăţat şi am muncit. Sunt de acord cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii în situaţia în care voi fi condamnat”, a continuat Alexandrescu, conform News.ro.

 

La randdul ei, Camelia Voiculescu a arătat că este victima procurorilor, în condiţiile în care aceştia doreau să ajungă la tatăl său.

 

“În 2007, m-a trimis în judecată domnul procuror Eva şi am fost achitată, acum încearcă domnul Papici. Chiar nu îi doresc lui Sorin să plătească pentru ceva ce nu a făcut. Nu am discutat cu Sorin despre întâlnirile lui cu Bendei”, a precizat Camelia Voiculescu, conform News.ro, cu completarea că este de acord să muncească în folosul comunităţii dacă va fi găsită vinovată.

 

Fostul şef al ANAF, Şerban Pop a arătat în ultimul cuvânt că nu a săvârşit nicio faptă penală.

 

“Toate acţiunile mele din cadrul acestui proces au fost conform legii. Am oferit informaţii lui Alexandrescu potrivit legii transparenţei. Ei aveau mai multe documente decât aveam eu. Aceste informaţii nu mai puteau să aibă caracter confidenţial. Sunt de acord să prestez muncă în folosul comunităţii dacă voi fi găsit vinovat”, a arătat Pop.

 

Daniel George Matiescu, fostul şef al Intact Publishing, a precizat că n-a avut nicio clipă intenţia de a-i face rău lui Ioan Bendei.

 

“Nu am avut reprezentarea că săvârsesc ceva nelegal, erau lucruri pe care le făceam în mod curent. Nu ştiam de demersurile lui Sorin Alexandrescu. Eu eram un angajat şi nu unul preferat, care lua masa cu ei sau plecau împreună în concediu. Sunt de accord cu muncă voluntară în folosul comunităţii dacă voi fi găsit vinovat”, a arătat Matiescu.

 

Instanţa supremă a stabilit să se pronunţe definitiv în acest dosar pe 28 iunie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22