Motivul pentru care CSM a exclus-o din magistratură pe jud. Camelia Bogdan, respins de ÎCCJ

Dora Vulcan | 26.06.2017

Excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan este șubrezită juridic Curtea Supremă, după ce instanța supremă a decis că un magistrat care fusese declarat incompatibil pentru că predase cursuri, întocmai precum Bogdan, nu a încălcat legea, scrie România liberă.

Pe aceeași temă

 

 

 

  Excluderea din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan este șubrezită juridic de Înalta Curte de Casație și Justiție, printr-o decizie prin care instanța supremă a decis că un magistrat care fusese declarat incompatibil pentru că predase cursuri, întocmai precum Bogdan, nu a încălcat legea.

 

Decizia Înaltei Curți, definitivă, pune Consiliul Superior al Magistraturii  (CSM) într-o poziție foarte delicată. Practic, acum, Consiliul a rămas fără cel mai important argument invocat pentru excluderea din magistratură a Cameliei Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la zece ani de închisoare în dosarul ICA.

 

 

 

Ce s-a întâmplat

 

Săptămâna trecută, printr-o decizie definitivă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate care stabilea că un magistrat din Constanţa a fost în incompatibilitate. În 2012, în paralel cu func­ţia de judecător, Georgiana Pulbere a predat cursuri de formare profesională în domeniul achiziţiilor publice, în calitate de prestator-formator, unor funcţionari de la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC), fiind plătită de o firmă privată. Decizia ar putea crea un precedent favorabil pentru judecătoarea Camelia Bogdan, exclusă din magistratură la începutul acestui an pentru o faptă similară. Şi Bogdan a contestat decizia Inspecţiei Judiciare, organ al Consi­liului Superior al Magistraturii (CSM).

 

articolul integral din România liberă, aici

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22