Toader: Decizia clasării dosarului OUG 13, necesară și firească; păcat că a durat atât

E.b. | 27.06.2017

Tudorel Toader, ministrul interimar al Justiției, a afirmat marți că decizia de clasare a dosarului privind OUG 13 era "necesară și firească", adăugând însă că a durat prea mult.

Pe aceeași temă

 

"Decizia de clasare era necesară și firească. Amintiți-vă că la sfârșit de martie, început de aprilie eu spuneam (...) că procurorul nu poate continua cercetările împotriva deciziei Curții Constituționale și soluția de clasare este cât se poate de firească, (...) păcat că a durat atât de mult", a declarat Tudorel Toader, la intrarea în CSM, întrebat cum comentează decizia de clasare a dosarului privind OUG 13.

 

Întrebat dacă prin decizia CCR procurorii nu mai pot investiga nicio infracțiune legată de procesul de elaborare a legilor de către Guvern, Tudorel Toader a răspuns: "CCR a statuat prin decizie că procurorul nu poate ancheta oportunitatea, nu poate ancheta constituționalitatea, nu poate ancheta procedura legislativă. Faptele de drept comun, evident, rămân în sarcina procurorului".

 

 

*********************

 

 

Parchetul General invocă, în motivarea soluției de clasare a dosarului privind OUG 13, considerente care apar în decizia Curții Constituționale pronunțată în urma sesizării privind existența unui conflict juridic de natură constituțională dintre Guvernul României și DNA, arătând că aspectele sesizate "nu pot face obiectul activității de cercetare penală". 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22