Turcan: PSD a votat să abiliteze un guvern care nu există. E sfidător şi lipsit de logică

E.b. | 27.06.2017

PSD a votat în Parlament să abiliteze pe perioada vacanței parlamentare un guvern care nu există, a afirmat, marți, liderul deputaților liberali, Raluca Turcan.

Pe aceeași temă

 

 

"PSD a mai marcat azi un punct în politica lipsită de stabilitate. Practic, astăzi, în Parlament au votat să abiliteze să lucreze pe perioada vacanței parlamentare un guvern care nu există. Suntem în plină procedură de constituire a unui nou cabinet și cu toate acestea, PSD-ul nu a avut răbdare să vadă componența cabinetului, să vadă ce proiecte și programe își asumă. Astăzi s-au grăbit să voteze un plan redactat probabil de funcționarii din ministere pentru ca acest guvern să aibă abilitare pe perioada vacanței parlamentare. Este sfidător și lipsit de logică politică și de decență și de aceea PNL a votat împotriva acestui proiect și a acestui gest făcut de PSD", a declarat Raluca Turcan la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

 

Marți, deputații liberali au cerut scoaterea de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților a proiectului de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare, dar propunerea a fost respinsă la vot.

 

"Proiectul de lege a venit la Cameră ieri, la 17,30, a fost distribuit Comisiei juridice, dar la 17,45 comisia îl lua în discuție și aproba, moment în care la Palatul Cotroceni erau consultări în derulare, nu era nici măcar un premier desemnat, nu mai vorbesc că nici în acest moment nu avem un Guvern și teoretic până joi se pot întâmpla multe, mai ales că inclusiv în grupul PSD sunt colegi care anunță că nu vor vota Guvernul. De aceea propun scoaterea de pe ordinea de zi, pentru că nu avem pe cine abilita. Nu există un guvern pe care să îl abilităm", a motivat Dobre.

 

La rândul său, deputatul PSD Florin Iordache a explicat că până vineri va fi un guvern iar acesta trebuie abilitat să lucreze în vacanța parlamentară.

 

Propunerea de eliminare de pe ordinea de zi a proiectului de lege a fost respinsă cu 34 de voturi "pentru" și 63 "împotrivă". Proiectul este pe ordinea de zi a votului final de marți

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22