Vladimir Tismăneanu lansează „Teze si antiteze la Washington“

Fara Autor | 28.06.2017

2017 / 07 / 03

Pe aceeași temă

Noul volum al lui Vladimir Tismăneanu, Teze si antiteze la Washington (Curtea Veche Publishing) va fi lansat luni, 3 iulie 2017, la Banca Naţională a României, în prezenţa autorului şi a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

 

În vremuri tot mai tulburi, cum sunt chiar cele de astăzi, Vladimir Tismăneanu continuă tradiţia implicării civice a intelectualilor, militând pentru necesara limpezire a vieţii publice româneşti, pentru moralitate, pentru adevăr, pentru renunţarea la permanenta confuzie a valorilor, la permanentul compromis.

Noul volum ilustrează evoluţia politică a societăţii româneşti, autorul arătând, cu tenacitatea din care și-a făcut un modus operandi ca intelectual, că învăţăturile pe care le tragem din trecutul recent al României sunt esenţiale, fiindcă numai așa putem dobândi o reprezentare clară și lucidă a ceea ce a însemnat eșecul utopiei comuniste. Teze si antiteze la Washington demonstrează că democraţia, mai ales în ţările în care a fost multă vreme absentă, are o nevoie absolută de adevăr, acesta putând fi dobândit prin rememorarea trecutului și prin reflecţia continuă asupra lecţiilor sale. Vladimir Tismăneanu menţine astfel vie flacăra libertăţii şi avertizează împotriva răului totalitar.

 

„Orice carte a lui Vladimir Tismăneanu deschide noi răspântii ale cunoașterii și confirmă o vocaţie: aceea a binelui, a frumosului și a adevărului. Volumul de faţă este ilustrarea strălucită a unui pariu existenţial, moral și profesional, susţinut de autor pe parcursul câtorva decenii de luptă neobosită cu scleroza politică, socială și ideologică. Caracterul polemic a multe dintre studii e dublat de o unică vocaţie a dialogului și a comunicării. Iată doar câteva dintre elementele ce conferă scriiturii elegante și profunde a lui Vladimir Tismăneanu caracterul de sărbătoare a spiritului și a intelectului.“ (MIRCEA MIHĂIEŞ)

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22