Tudose: Mă retrag dacă Dragnea poate fi premier. Liderul PSD: Lasă, mergi la treabă

E.b. | 28.06.2017

Mihai Tudose, premierul desemnat, a declarat că în mod "evident" se va retrage din funcţia de şef al Guvernului dacă, legal, Liviu Dragnea va putea deveni prim-ministru, pentru că aşa este normal.

Pe aceeași temă

 

Nici nu a fost validat de Parlament şi premierul desemnat spune că se va retrage din funcție. Toader renunţă la fotoliul de la Palatul Victoria dacă legea îi va permite lui Liviu Dragnea, președintelui PSD, să devină prim-ministru.

 

Întrebat dacă se va da la o parte în cazul în care Liviu Dragnea poate legal să devină premier, Tudose a spus: "Evident că da".

 

"Pot să vin și eu cu un amănunt: în toată lumea, în toate democrațiile, președintele partidului de guvernământ este propunerea de prim-ministru. În momentul în care acest lucru se poate întâmpla și la noi este calea firească", a adăugat el, conform Agerpres

 

Liviu Dragnea i-a transmis, de două ori, în timp ce făcea aceste declaraţii să "nu se grăbească" şi să "meargă la treabă". Tudose a insistat însă că vrea să se retragă într-o astfel de eventualitate,  conform News.ro şi a spus: "Ba da!".

 

Dragnea i-a replicat din nou: "Mergi la treabă, lasa".

 

 

Dragnea nu-i mai pune să-şi dea demisia în alb

 

 

Preşedintele PSD a adăugat că nu îi va cere lui Tudose o demisie în alb şi nici nu îl interesează schimbarea legii 90, care nu îi permite să fie premier.

 

"În ceea ce îl priveşte pe Mihai Tudose, nu i-am cerut şi nu-i cer acest lucru şi îmi doresc să nu mai trecem prin ce am trecut. Nu mă interesează schimbarea legii, nu ştiu dacă se va schimba sau nu. Ca şi în cazul precedent, am investit încredere şi în Mihai Tudose", a spus Dragnea.

 

Şi preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălau, a dat de înţeles că Tudose ar trebui să se retragă în cazul în care Dragnea va putea ajunge premier.

 

"Doi premieri nu putem avea", a spus Bădălau, repetând ca el considera că Liviu Dragnea ar fi cea mai bună variantă de prim-ministru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22