Trudeau cere Bruxellesului să aplice provizoriu Acordul de liber-schimb dintre UE și Canada

Dora Vulcan | 28.06.2017

Premierul canadian, Justin Trudeau, i-a cerut președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, aplicarea provizorie, ''cât mai curând posibil'', a Acordului de liber-schimb dintre UE și Canada (CETA), au indicat miercuri serviciile sale, relatează AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 ''Premierul Trudeau a recomandat puternic ca acordul să fie aplicat în mod provizoriu, cât mai curând posibil, pentru ca avantajele acestuia să se poată concretiza'' pentru toți partenerii implicați, potrivit unui rezumat al convorbirii telefonice dintre cei doi lideri, transmite Agerpres.

 

Votat de legislativul canadian și de Parlamentul European, CETA ar putea intra în vigoare în curând, chiar dacă nu toate țările membre ale UE nu l-au ratificat încă. Trudeau și Juncker au discutat despre ''viitoarele etape'' pentru punerea în aplicare a CETA.

 

Luni, un diplomat european sub acoperirea anonimatului estima că intrarea în vigoare a acordului este ''o chestiune de săptămâni''. Trudeau a justificat aplicarea provizorie rapidă a CETA prin rolul pe care îl va avea acordul în ce privește îndeosebi creșterea locurilor de muncă și întărirea relațiilor economice dintre UE și Canada.

 

Potrivit sursei, Juncker și Trudeau împărtășesc ''același entuziasm în privința CETA'', considerat ''un acord de liber-schimb progresist''.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22