După mulți ani la ASF, ex-soțul Olguței e pe lângă domeniu. Va primi un salariu de 14000€ VIDEO

Dora Vulcan | 28.06.2017

Ovidiu Wlassopol, fostul soț al Liei Olguta Vasilescu, va fi prim-vicepresedinte al ASF, cu toate că la audierea in comisii n-a stiut sa raspunda la o intrebare elementară dar esențială pentru activitatea în domeniu, întrebare pe care i-a pus-o un membru al comisiei. Wlassopol a lucrat ani mulți la ASF.

Pe aceeași temă

 

 

 

Deputatul USR Claudiu Năsui a fost autor al întrebării, una elementară și la care Wlassopol ar fi trebuit să răspundă cu ușurință, mai ales după ce a lucrat mai mulți ani la ASF chiar în domeniul despre care a fost întrebat.

 

Deputatul a postat pe pagina de Facebook un videoclip cu o parte din audierea lui Ovidiu Răzvan Wlassopol, fostul soț al Olguței Vasilescu, în comisia pentru buget, finanțe și bănci.

 

 

În înregistrare este surprins momentul în care Wlassopol, numit prim-vicepreședinte ASF, nu este capabil să răspundă la o întrebare „la care ar trebui să răspundă ușor cineva care s-a ocupat de asta în ultimii ani”, scrie deputatul USR pe Facebook.

 

 

Deputatul l-a intrebat pe Wlassopol care sunt diferentele principale intre RBNS si IBNR, iar Wlassopol a raspuns, dupa cateva secunde de ezitare: "Nu cunosc".

 

"Sunt principalele doua rezerve din asigurari. E, efectiv, domeniul principal de activitate al ASF in momentul in care supravegheaza asigurarile”, a explicat deputatul USR. 

 

"Imi spuneti si mie, va rog frumos, ce inseamna RBNS-ul?", a intrebat spre surpriza tuturor fostul sot al Olgutei Vasilescu.

 

"Reported But Not Settled", a raspuns Claudiu Nasui intr-o engleza impecabila. "Si IBNR - Incurred But Not Reported", a adaugat deputatul USR.

 

"Sunt cele doua rezerve pe care orice companie de stat trebuie sa le tina si ASF-ul trebuie sa fie atent ca ele sa fie corect constituite, ca sa nu se mai repete cazuri de tipul ASTRA sau al altor companii de asigurari, Carpatica sau celelalte care au mai fost scheme piramidale in piata", i-a mai explicat Nasui viitorului prim-vicepresedinte al ASF.

 

"Inteleg ca insemna capitalul minim pe care trebuie sa il depuna...", a incercat sa depaseasca momentul Wlassopol.

 

"Nu, nu inseamna asta. Inseamna altceva. Sunt doua rezerve diferite", a replicat Ovidiu Nasui.

 

 

 

In ciuda episodului extrem de jenant, Wlassopol a fost avizat favorabil prin vot de colegii din comisie, iar miercuri avizat si de Parlament.

 

 

Momentul jenant:

 

„Luni, în comisia pentru buget, finanțe și bănci au fost audieri pentru conducerea ASF. Pe postul de vicepreședinte a fost numit domnul Ovidiu Wlassopol, fostul soț al doamnei Lia Olguța Vasilescu.

 

Din păcate această numire este simptomatică pentru ce vedem la scară largă în tot statul român. De la prim-ministrul propus și până jos, toate pozițiile cheie sunt date pe criteriul oportunismului și nu al profesionalismului.

 

Am avut o singură întrebare pentru domnul Wlassopol, care, conform CV-ului, lucrează la ASF de mulți ani. O întrebare tehnică pentru cineva care nu a avut tangență cu domeniul asigurărilor, dar la care ar trebui să răspundă ușor cineva care s-a ocupat de asta în ultimii ani. Vă las să urmăriți răspunsul pe care l-am primit și să judecați singuri pe ce criterii a fost numit în poziția de vicepreședinte ASF, poziție din care va încasa un salariu net de ~13,800 de euro pe lună.

 

Concluzia, o știați deja, împăratul este gol. Mai trist este că probabil a fost întotdeauna gol. Înțelegem că PSD are majoritate și că va lua toate pozițiile cheie, dar măcar să pună niște oameni care mai înțeleg ceva din domeniu pe care vor fi însărcinați să-l conducă. Altfel să nu ne mirăm că avem problemele pe care le vedem în domenii importante cum sunt asigurările. Culmea este că salariile acelea exorbitante au fost puse la acel nivel, chipurile, pentru a-i atrage pe cei mai buni din industrie spre acele poziții. Ce s-a întâmplat, însă, este taman opusul. Și ca să înțelegeți gravitatea problemei, domnul Wlassopol a fost votat de toate partidele mai puțin USR și un vot de la PNL.

 

PS: un alt lucru pe care îl consider grav care s-a întâmplat legat de această ședință a comisiei este că filmarea ședinței nu se găsește nicăieri pe site-ul camerei deputaților. În mod normal toate ședințele sunt filmate și prezente pe site. Dar filmarea acestei ședințe nu mai este de găsit nicăieri. Am întrebat personalul tehnic care mi-a spus că nu s-a filmat deloc. Să zicem că a fost doar o coincidență. Clipul aceasta îl aveți de la o televiziune care a filmat audierile și a fost suficient de amabilă încât să îmi dea înregistrarea”, a scris Năsui pe Facebook.

 

 

În calitate de prim-vicepreședinte ASF, Ovidiu Wlassopol va încasa un salariu uriaș. Anul trecut, un prim-vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, a încasat 735.040 de lei, echivalentul unui venit lunar de 61.250 de lei (13.800 euro).

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22