Tertipul prin care Dragnea justifică gafa lui Mișa, soldată cu căderea leului și a bursei

Dora Vulcan | 29.06.2017

Seful PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seara, dupa investirea guvernului, ca nu se pune problema desfiintarii pionului II de pensii, asa cum anutase ministrul desemnat pentru Finante, Ionut Misa.

Pe aceeași temă

 

 

 După ce declarațiile lui Mișa - nominalizat la Finante, fără măcar să fi apucat să fie votat în Parlament - au dat peste cap bursa și au prăbușit leul după anuntul desfiintarii Pilonului II de pensii private, Dragnea recurge la o șmecherie  îndoielnică pentru a justifica iresponsabiltiatea viitorului ministru de Finanțe. El spune ca Misa, neobisnuit sa comunice cu jurnalistii, ar fi raspuns unei întrebări ”din spate”. Deși înregistrarea declarației și toate detaliile oferite de Mișa nu lasă loc de dubiu. A fost, insa, extrem de prompt in sanctionarea cu sfânta indignare a reacției Opoziției, cat se poate de justificate la anunțul lui Mișa, reacție pe care a calificat-o cu grosolănie ca ”prostie”. Nimic despre iresponsabilitatea ministrului care a pus o țară întreagă pe jar.

 

 

Dragnea a recunoscut ca acesta "a inceput cu stangul" si explicat eroarea acestuia prin faptul ca "ca neavand obișnuința să vorbească cu atât de mulți oameni ca dvs. care  pun intrebari in acelasi timp o fi raspuns la alta intrebare din spate".

 

 

Înregistrarea declarației lui Mișa îl contrazice pe Dragnea care, pe parcursul tuturor declarațiilor date ulerior, a acreditat permanent ideea că de fapt MIșa, abia nominalizat la FInanțe (nici nu fusese votat în Parlament când a emis perla) nu a făcut această declarație.

 

 

"In program de guvernare nu e prevazuta" aceasta masura si "daca cineva vrea sa o faca poate sa o faca, dar in alt guvern", a subliniat Dragnea, mimând indignarea și pentru a se dinstanța pe cât posibil de declarația lui Mișa mai ales că s-a implicat personal în scandalul din aprilie. 

 

 

"Nu se intampla, cel putin cat suntem noi la guvernare. Din punctul meu de vedere subiectul este inchis".

 

 

Dragnea nu crede insa ca Ionut Misa ar trebui sa demisioneze, dupa ce bursa de la Bucuresti si cursul leului au cazut in urma declaratiilor pe care le-a facut la Palatul Parlamentului.

 

 

Inregistrarea in care Ionut Misa raspunde la intrebarea legata de pilonul II de pensii nu are insa sa arate ca acesta ar fi raspuns la alta intrebare. El este intrebat de o ziarista daca se va desfiinta pilonul II si raspunde "Pilonul II, da, se va desfiinta", inainte de a detalia. După care urmează detaliile care nu lasă loc de dubiu asupra celor afirmate de Mișa. 

 

 

 

 

"Banii se vor intoarce inapoi la cei care au cotizat la pilonul de pensii, ei avand posibilitatea sa opteze pentru bugetul asigurarilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat".

 

 

 „Pilonul II, da, se va desființa și banii se vor întoarce înapoi la cei care au cotizat la pilonul de pensii, ei având posibilitatea să opteze pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru pilonul III, cel privat. Vor opta între posibilitatea de a le administra statul și să le ofere o pensie sau să fie un privat care să le ofere acest lucru”, a declarat joi, după audierile din comisie, ministrul desemnat pentru finanțe, Ionuț Mișa.

 

 

„La nivelul Pilonului II de pensii, astăzi sunt acumulate 40 miliarde lei. Din analiza pe care am făcut-o împreună cu colegii, pensia pe care ar primi-o astăzi un contributor la Pilonul II de pensii ar fi undeva la 25 de lei pe lună”, a spus Ionuț Mișa la audieri. „Luăm în calcul de a da posibilitatea fiecărui contribuabil să opteze către Pilonul III de pensii, către cel privat, sau să meargă către Pilonul I. Este alegerea contribuabililor”, a explicat Mișa.

 

 

Singura problemă a lui Dragnea a fost să sancționeze reacția Opoziției care, în opinia sa, este ”o prostie”, nimic despre declarațiile nominalizatului sau despre responsabilitatea sa atunci când deschide gura.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22