Raluca Pruna, despre guvenul care da cu capul in zid, vinovatii si dragostea pentru calai

E.b. | 29.06.2017

Raluca Pruna, fost ministru al Justitiei - mesaj dur, pe pagina ei de Facebook, dupa ce Guvernul Tudose a fost investit in Parlament.

Pe aceeași temă

 

 

Avem guvern. Dragnea 2.0, desi nu pare deloc un up grade. Si cu riscul de a va supara sau intriga, urez succes acestui guvern (Tudose, parca). Stiu sigur ca se duce cu capul direct in zid, nu sunt la fel de sigura ca noi ceilalti vom invata ceva de aici si nu ne vom indragosti iremediabil de calai, scrie Raluca Pruna pe pagina ei de Facebook.

 

Suntem toti vinovati ca PSD a castigat alegerile din decembrie 2016: unii pentru ca nu am votat din cauza ca ploua sau ningea in acea zi; unii ca nu am votat pentru ca un vot nu conteaza oricum; unii ca nu am votat pentru ca nicio alternativa nu se ridica la inaltimea perfectiunii pe care o asteptam de la altii; unii ca nu am votat pentru ca ne-au expirat actele romanesti si nu avem timp si chef sa le refacem; unii ca nu am votat pur si simplu si nici nu ne-am pus vreodata problema (ca ar trebui) sa o facem; unii ca nu am votat pentru ca nu vrem sa fim complici cu jalnica noastra clasa politica, pe care nu vrem sa o legitimam pentru ca vrem sa rămânem puri.

 

Altii suntem vinovati pentru ca nu ne-am convins parintii, bunicii sau alti pensionari din familie, pe care adesea ii ajutam cu banii nostri castigati , nu furati, la oras, in tara, sau in afara tarii, ca maririle fantasmagorice de pensii si salarii nu sunt sustenabile si ca tot pe banii nostri, mai putin din cauza maririlor fortate, trebuie sa se bazeze. Unii suntem vinovati pentru ca nu am convins aceleasi persoane sa schimbe canalul si sa nu se mai uite la televiziuni de spalat creiere in masa. Altii suntem vinovati pentru ca am crezut naiv ca o administratie sau tara insasi se schimba in cateva luni. Unii suntem vinovati pentru ca nu intelegem ca sistemul nostru de valori pur si simplu nu se poate intalni niciodata si nicaieri cu non-valoarea si non-valorile promovate in ultimul timp de PSD, suntem in lumi paralele.

 

Unii suntem vinovati pentru ca desi am fost la guvernare, nu am fost destul de vocali si am preferat sa muncim tacuti si sa limitam dezastrul gasit fara a arata cu degetul la principalul vinovat. Eu insami sunt vinovata pentru ca am avut numai 2 motiuni simple si ar fi trebuit sa am 20, ca sa denunt ceea ce am gasit in administratie. Sunt vinovata pentru ca mi-am pierdut nopti citind propuneri legislative de la unele ministere ca sa pot explica in scris de ce nu este legala adoptarea lor, desi intr-o lume normala multe nu are fi trebuit sa iasa de la ministerul initiator. Nu eram intr-o lume normala, "PSD" generic vorbind ataca pe toate fronturile si vroia sa spele cu maini tehnocrate propria mizerie. 

 

Sunt deci vinovata ca m-am lasat prinsa in capcana de niste oameni cu program. Pledez vinovata si pentru ca nu am decapitat imediat impostorii din administratie care lucrau pentru PSD si nu pentru interesul public, care faceau 5 mastere la zi in acelasi timp si erau in 20 de comisii de unde luau sporuri de participare. M-am limitat sa le iau functia de conducere si participare ala comisii. S-au intors acum mai puternici, victime ale tehnocratei care sunt. Sunt vinovata pentru ca am crezut naiv ca a te purta profesionist si cu respect fata de subalternii din administratie poate genera in ei vreo epifanie, vreo schimbare pe termen mediu, vreo activare a fibrei morale si vreun rezultat profesional oarecare – dimpotriva, cu cat erau mai incapabili, cu atat tremurau de emotie sa revina PSD pe care il admira sincer pentru mana de fier si discretionara cu care ii calca in picioare (un fel de sindrom Stockholm, de care in mod paradoxal esti si constient si fericit). Unii suntem vinovati pentru ca am preluat din mers o administratie fara vreun audit.

 

Vinovati pentru ca am lasat PSD sa ne puna in carca arieratele lor cancerigene care au metastazat toata admnistratia, cu exceptii rare. Vinovati ca nu denuntam in fiecare zi aplicarea de catre PSD din ianuarie 2017 a unui chimioterapii de soc bine tintite, menite sa omoare putinele insule de tesut sanatos in administratie, vinovate de rezistenta la marea manipulare si rescriere a realitatii si deci condamnate sa dispara.


Suntem toti vinovati ca societatea romaneasca nu poate da in 2017 un guvern mai bun decat guvernul votat azi. Suntem toti vinovati ca premierul Tudose, despre care nici cei care urmarim viata politica de ani multi nu am auzit pana mai ieri, preia mandatul in non-combat si cumva ca figurant (evident ca ma retrag daca Dragnea poate fi premier), fara sa uite de atacul de rigoare la tehnocrati care nu ar fi facut nimic. Suntem toti vinovati pentru o scara de valori cu fundul in sus, care aduce in scena dragni, tudosi si altii asemenea intr-un spectacol din care vrem sa fugim.

 

Unii suntem vinovati ca idioti fiind cautam idioti si mai mari ca noi sa ne coordoneze doctoratul. Suntem toti vinovati pentru ca ne simtim straini in propria noastra tara si am lasat nulitati, golani, smecheri de cartier, oameni de afaceri cu statul, doctori multipli corigenti la gramatica sa ne cotropeasca, sa ne faca regulile, sa ne conduca, sa ne jigneasca de la tribuna Parlamentului fie direct spunand ca suntem vanduti lui Soros, multinationalelor, Uniunii Europene, strainilor in general, uneori chiar vanduti dracului, fie indirect jignind pe cei pe care i-am ales si care ne reprezinta, punandu-ne la zid pentru ca indraznim sa ne/le mai punem intrebari. Suntem toti vinovati pentru ca acceptam sa traim intr-o monarhie a inculturii si imposturii, in care se lasa mostenire reteaua care ne asigura conducerea judetului, locul din Parlament, sau in caz de divort o sinecura bine platita, la ASF de exemplu (orice asemanare cu realitatea este intamplatoare). Suntem vinovati pentru ca desi suntem partasi la toate acestea, ne indemnam pe ascuns copiii sa plece din tara si lasam copiii lor sa mosteneasca fara merit toate demnitatile.

 

Suntem vinovati pentru multe alte lucruri care tin de cetatea noastra. Toti sau in parte. Si inainte a a arunca vina pe presedintele Iohannis caruia i se imputa acest guvern si esecul lui anuntat, hai sa ne gandim unde am gresit noi. Si ce ar trebui sa schimbam la noi. Si hai sa intelegem ca numai a ne declara dragostea de Romania si mandria de a fi roman nu este destul. Haideti sa ne suflecam manecile si sa ne apucam de treaba, sa nu tacem ci sa vorbim , sa nu stam pe margine, ci sa facem. Sa aratam ca se poate si altfel, ca cetatea este si a noastra si ca ridicolul, impostura, mediocritatea nu ne reprezinta. Sa aratem ca ne pasa, incheie Raluca Pruna.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22