Firea se bazeaza pe Guvernul Dragnea 2 ca sa cumpere ELCEN de la Ministerul Energiei

E.b. | 30.06.2017

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anuntat ca vrea sa cumpere producatorul de energie termica ELCEN de la Ministerul Energiei, cel care detine in acest moment societatea.

Pe aceeași temă

 

 

Proiectul urmeaza sa fie votat vineri dimineata in cadrul unei sedinte extraordinare a Consiliului General.

 

"Avem un proiect asteptat de ani de zile pentru bucuresteni si care va asigura continuitatea serviciului de termoficare in Capitala in scoli, institutii publice si apartamente. Este vorba despre primul pas catre fuziunea dintre ELCEN si RADET. Noul Guvern sa emita o hotarare prin care Primaria Bucuresti sa achizitioneze pachetul integral de actiuni de la ELCEN.

 

Este vorba, ca si valoare financiara, de circa 155 de milioane de euro, dar suma nu va fi platita pe loc, ci in cinci ani. Este un pret bun, suportabil pentru municipalitate. Prin aceasta fuziune si prin preluarea pachetului se va crea o entitate noua, puternica, care va pune capat unui serviciu de proasta calitate", a spus Gabriela Firea, la inceputul sedintei.

 

La randul sau, ministrul Energiei, Toma Petcu, prezent la sedinta CGMB, a sustinut ca proiectul este de "importanta majora pentru Bucuresti".

 

"Vorbim de un proiect de importanta majora pentru Bucuresti, o importanta care, de-a lungul timpului a fost rostogolita, discutata. Cred ca pentru prima data exista un consens pe acest subiect, dat de necesitatea acestui proiect. Daca in acest an nu se va realiza asta, poate va fi ultimul an in care avem capacitatea impreuna sa furnizam in conditii de calitate si la preturi rezonabile energie termica pentru cetateni.

 

Intram in perioada de iarna si trebuie sa fim foarte bine pregatiti. Este bine sa intelegem de ce bucurestenii au ajuns in aceasta situatie, dar ceea ce ne asumam astazi cu totii trebuie sa aduca beneficii mari pentru cetatenii Bucurestiului. Dincolo de orgoliul politic, trebuie sa luam o decizie care sa deblocheze pentru totdeauna aceasta imposibilitate de a pune la masa furnizorul si distribuitorul de energie termica. Avem o colaborare buna cu primaria Capitalei", a sustinut Toma Petcu.


Desi este un subiect extrem de important, proiectul nu a fost supus dezbaterii publice si a fost pus pe ordinea de zi cu doar 12 ore inainte de ora convocarii.

 

Liberalul Ciprian Ciucu, consilier general al Primariei Capitalei, afirma ca a aflat joi noaptea ca trebuie sa voteze acest proiect.

 

"Mda... in stilul caracteristic, aflu la ora 23.00 ca maine trebuie sa votez, la ora 8.00, un proiect cu un impact bugetare de cca. 150.000.000 de euro. Ma ia cu ameteala doar cand ma gandesc la suma. Pe ce sa-mi fundamentez votul? O fi bine, o fi rau? Primarita razgaiata vrea, nici mai mult, nici mai putin, sa cumpere ELCEN de la Guvern si vrea OK-ul maine de dimineata. Pe cine sa sun la ora 0:00, in puterea noptii si sa ma consult?", a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22