Câtă școală au miniștrii Guvernului Tudose și ce domenii conduc

E.b. | 03.07.2017

Aproape jumătate dintre miniştrii noului Executiv au absolvit facultăţi private sau au urmat universităţi slab cotate din ţară. Doar trei dintre ei au bifat şi studii în străinătate, dar nu la universităţi de prestigiu.

Pe aceeași temă

 

 

Cei mai mulţi şi-au cosmetizat CV-urile cu diverse cursuri de perfecţionare, însă nici măcar aşa nu se potrivesc cu ministerele pe care le conduc, screi Adevărul.

 

În Guvernul Tudose sunt puţini miniştri care au studii solide, iar dintre aceştia şi mai puţini conduc ministere care să aibă vreo legătură cu meseria lor de bază.

 

Pentru a arăta că au totuşi expertiză şi o oarecare prestanţă academică, cei mai mulţi miniştri au apelat la un tertip des întâlnit printre politicieni, indiferent de partid: au urmat cursuri de specializare la Colegiul Naţional de Apărare, la SRI sau au participat la seminarii în străinătate, pe bani.

 

Însă dacă răzuim acest fard, rămân doar diplome obţinute la universităţi private, şi acelea în condiţii neclare, arată Adevărul.

 

Spre exemplu, ministrul de Interne, Carmen Dan, şi ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, nu şi-au trecut în CV perioada studiilor. Deci nu ştim când s-au apucat de studii, când le-au terminat sau dacă au rămas repetenţi.

 

Iată câtă carte are noul Guvern. La 28 de ani, pe când era deja „şef birou senatorial“, premierul Mihai Tudose a obţinut diploma de jurist la Universitatea Creştină Dimitrie Cantemir, una dintre universităţile private pe la care s-au perindat foarte mulţi politicieni în căutare de o diplomă.

 

La şase ani după terminarea facultăţii, ajuns deja parlamentar, Mihai Tudose urmează un curs postuniversitar de „management şi gestiunea afacerilor” la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi.

 

Şi mai trec alţi cinci ani în care Mihai Tudose ia o pauză de studii. Apoi revine în forţă: într-un interval de doi ani, urmează nu mai puţin de şase cursuri de specializare la SRI, Colegiul de Apărare şi SNSPA, şi obţine două diplome de master. În 2010, devine doctor în „ştiinţe militare şi informaţii”, tot la Academia SRI, însă teza este suspectă de plagiat, aşa că Mihai Tudose renunţă la titlul de doctor până să primească un verdict final.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22