Trump i-a transmis lui Merkel că vrea să facă un succes din Summitul G20

E.b. | 04.07.2017

Președintele american Donald Trump a purtat luni o "discuție (telefonică) extinsă" cu cancelarul german Angela Merkel, înaintea Summitului G20 care se va desfășura vineri și sâmbătă la Hamburg.

Pe aceeași temă

 

 Informația a venit dinspre Casa Albă, pe fondul fricțiunilor între cei doi lideri, transmite DPA, preluată de Agerpres.

 

"Președintele a afirmat că așteaptă cu nerăbdare să o ajute pe cancelarul Merkel să facă din acest summit un succes", afirmă textul difuzat de biroul de presă al Casei Albe.

 

"Într-o discuție extinsă, liderii au abordat subiecte legate de climă, de Inițiativa Finanțării Antreprenoriatului Feminin și de comerț, inclusiv supracapacitatea la nivel global de producere a oțelului", menționează comunicatul.

 

Potrivit DPA, tensiunile existente între președintele american și cancelarul german, care au păreri divergente pe subiecte cruciale precum încălzirea climatică, apărarea și comerțul, riscă să arunce o umbră asupra discuțiilor ce vor avea lor în această săptămână la Hamburg.

 

Cei doi urmează să se întâlnească joi seară, în preziua deschiderii summitului, în cea de-a treia lor întrevedere față în față de la instalarea lui Trump la Casa Albă, în luna ianuarie. Prima lor întâlnire, care a avut loc în martie la Washington, a părut marcată de stânjeneală.

 

Luni, cancelarul Merkel a exprimat mari rezerve față de rezultatele ce pot fi așteptate de la reuniunea G20.

 

"Cunoaștem pozițiile enunțate de guvernul american și nu mă aștept ca aceste poziții să fie lăsate deoparte din cauza unei călătorii de două zile la Hamburg și ca acest lucru să fie imediat reflectat în comunicat", a declarat Merkel pentru presa de la Berlin.

 

Potrivit Casei Albe, președintele Donald Trump a discutat luni și cu șeful guvernului de la Roma, Paolo Gentiloni, subliniind "aprecierea sa față de eforturile Italiei de a răspunde importantei crize a migranților din Libia", dar și față de modul în care prim-ministrul italian s-a achitat de calitatea de gazdă a summitului G7 desfășurat în luna mai în Sicilia. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22