Iohannis: Acuzaţiile de plagiat asupra lui Tudose nu contrazic criteriile de integritate

I.g. | 04.07.2017

Klaus Iohannis a declarat marţi, la Palatul Cotroceni, că acuzaţiile de plagiat care planează asupra premierului Mihai Tudose nu contrazic criteriile de integritate pe care le susţine. Președintele a subliniat că, dacă aceste speculaţii se vor adeveri, problema va trebui rezolvată nu de el, ci de majoritatea PSD-ALDE, care l-a susţinut.

Pe aceeași temă

 

„Evident că nu, altfel nu l-aş fi desemnat. Dar, dacă astfel de acuzaţii se adeveresc, atunci problema trebuie rezolvată nu de mine, ci de cei care au propus persoana, respectiv de persoana în cauză. Eu pornesc de la premisa că, dacă vor exista confirmări ale acestor acuzaţii, vor apărea şi urmările în consecinţă”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat dacă acuzaţiile de plagiat care planează asupra lui Mihai Tudose contrazic criteriile de integritate pe care le susţine. Şeful statului a mai spus că PSD răspunde integral de prestaţia premierului Mihai Tudose, în condiţiile în care a fost propunerea acestui partid pentru funcţia de prim-ministru.

 

„Există o majoritate PSD-ALDE în Parlament. La consultări, această majoritate a propus o persoană, eu am acceptat această propunere. Nu este propunerea mea, este propunerea PSD-ului, PSD răspunde integral şi până la sfârşit de prestaţia domnului prim-ministru Tudose, iar domnul prim-ministru Tudose, în calitate de persoană privată, răspunde de activitatea proprie anterioară numirii în funcţia de prim-ministru”, a completat Iohannis. 

 

Premierul Mihai Tudose a răspuns, miercuri, în conferinţa de presă în care a fost anunţată componenţa Guvernului său, acuzaţiilor lansate la adresa sa în spaţiul public, el spunând că nu a avut nicio legătură cu SRI, iar lucrarea de doctorat a făcut-o pentru el, pentru a acumula cunoştinţe: Nu am avut nicio legatură de colaborare cu SRI". Tudose a comentat și acuzațiile de plagiat care planează asupra lui referitoare la lucrarea sa de doctorat: "Lucrarea de doctorat a fost făcută pentru mine, pentru a acumula nişte cunoştinţe, nu a fost făcută pentru a căpăta funcţii, posturi sau remuneraţii. Când a început iureşul cu plagiatele, pentru a nu intra în această morişcă, am zis că renunţ la titlul de doctor. În opinia mea, nu am plagiat. Lucrarea a fost judecată pe reglementările de acum, care nu erau în vigoare atunci".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22