Dragnea neaga declansarea unei anchete in Brazilia, despre care a scris RISE Project

E.b. | 05.07.2017

Liviu Dragnea, liderul PSD, a declarat miercuri ca nu exista nicio ancheta a procurorilor brazilieni in ceea ce il priveste, asa cum au relatat jurnalistii de la Rise Project.

Pe aceeași temă

 
 

El spune ca a notificat autoritatile din Brazilia prin intermediul Ambasadei Braziliei din Romania pentru a verifica obtinerea datelor personale, considerand ca s-au incalcat "niste legi". 

 

Dragnea a declarat ca a mers in Brazilia ca turist si ca nu are afaceri acolo. De asemenea, a dat de inteles ca ar putea sa ii dea in judecata pe cei de la RISE Project.

 

Liviu Dragnea: "O sa cer de la Curtea Constitutionala sa aflu daca eu pot face lucrurile pe care altii le pot face, ca de exemplu excursiile din Brazilia. Apropo, sa stiti ca am notificat autoritatile federale din Brazilia prin Ambasada Braziliei de aici pentru ceea ce a aparut pe un anumit site. Nu am reactionat pana acum in ultimele luni de zile dar deja sunt foarte multe legi incalcate. Si faptul ca unui turist roman - eu nu am virat bani in Brazilia, nu am afaceri in Brazilia, nu am spalat bani in Brazilia sau in alta tara, sau in Romania - si faptul ca niste date strict personale au fost puse la dispozitia unor asa zisi jurnalisti sau anchetatori civili, incalcandu-se niste legi, cred ca ar trebui sa fie edificate".

 

El a detaliat apoi ca a notificat ambasada Braziliei "sa vedem daca acele date personale au fost date oficial de catre o institutie federala din Brazilia sau au fost obtinute prin mijloace nelegale".

 

Amintindu-i-se ca a facut parte din grupul de prietenie cu Brazilia, Dragnea a raspuns ca a facut-o in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, continuand: "Tocmai pentru ca nu am utilizat o procedura diplomatica, am facut-o doar catre ambasada pentru a primi aceste raspunsuri pentru ca cred ca nici autoritatile federale nu stiu despre asta si cred ca este bine ca aceste lucruri sa se limpezeasca."

 

Intrebat daca in tara ii va da in judecata pe cei de la RISE Project, Dragnea a dat de inteles ca este posibil.  "Studiem, cred ca este bine sa le dam posiblitatea sa aiba mai mult spatiu la dispozitie sa se exprime."

 

Intrebat apoi daca este adevarat ca exista o ancheta a procurorilor din Brazilia in ceea e il priveste, Dragnea a negat.

 

"Nu, nu exista asa ceva si din cate imi aduc aminte nu sunt nici urmarit international, nu am nici mandat de arestare internationala, nu sunt nici urmarit de Interpol. Si nu sunt de acord ca un asa zis investigator pentru niste investigatii pentru care se cheltuie multi bani - si daca tot sunt cinsititi sa publice toate sursele de finantare - spune minciuni. Drept pentru care cred ca este cel mai bine ca intr-un cadru institutional sa le spuna, sa le detalieze si sa raspunda la niste intrebari", a raspuns el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22