„Life is What Happens to You While You're Busy Making Other Plans” la ARCUB

Fara Autor | 05.07.2017

2017 / 07 / 13

Pe aceeași temă

ARCUB organizează expoziţia „Life is What Happens to You While You're Busy Making Other Plans” în perioada 13 iulie-16 august 2017. Cu un titlu inspirat de piesa „Beautiful Boy” a lui John Lennon, expoziţia  tratează o serie de teme şi probleme filosofice cunoscute şi intens discutate, precum predestinarea, hazardul şi relativismul unor situaţii şi contexte.

 

Selecţia curatorială realizată de Simona Vilău prezintă şase artişti români activi atât pe plan local, cât şi internaţional - Ioana Alexe, Alina Buga, Ciprian Paleologu, Alexandru Rădvan, David Şandor şi Bogdan Vlăduţă. Fiecare artist are o secţiune bine delimitată, iar din opera lor au fost alese decupaje emblematice pentru tema propusă. Circuitul expoziţiei glisează de la imagine statică - desen, obiect, pictură la imagine îm mişcare - animaţie, video. Foarte diferiţi ca traseu biografic şi abordare artistică, prezenţa celor şase personalităţi creează vecinătăţi incitante şi senzaţia unui caleidoscop format din imagini intense.

 

Ioana Alexe a studiat sculptură şi trăieşte la Berlin de foarte mulţi ani. Opera sa este diversă, cuprinde atât lucrări video, cât şi desen, pictură, instalaţii cu caracter autoreferenţial şi nu de puţine ori, ironic la adresa societăţii.

Alina Buga este o prezenţă activă atât în zona creativă, cât şi în cea de producţie artistică. A debutat ca membră a grupului Rostopasca în anii 90, iar de atunci lucrează ca artist şi manager cultural, experimentând tot spectrul de tehnici, de la  fotografie şi video-instalaţii, până la performance, desen, colaj, sculptură. Trăieşte la Regensburg şi este una dintre creatoarele spaţiului Alert Studio din Bucureşti.

Ciprian Paleologu trăieşte la Bucureşti, este lector universitar şi manager al spaţiului Laborna. Discursul său artistic este împărţit în etape de creaţie şi expunere care au loc din doi în doi ani şi sunt planificate pe întreaga durată a vieţii. „Proiectul uman” cuprinde instalaţii complexe, în tehnici experimentale şi cu foarte multe sensuri conceptuale.

Alexandru Rădvan trăieşte şi lucrează la Bucureşti, fiind lector la Universitatea de Arte. Deosebit de prolific şi activ, artistul a expus de-a lungul carierei sale alături de Anaid Art Gallery, acum aflată la Berlin. Temele sale sunt preponderent mitologice şi istorice, el relaţionând de fiecare dată cu câte un personaj iconic, pe care îl tratează de la egal la egal în imagini inedite.

David Şandor trăieşte şi lucrează la Bucureşti ca artist independent. Pasionat de construcţii şi etape în elaborarea unei idei sau a unui proiect, discursul său aproape conceptual se referă la momente anodine, uşor ignorabile, din care artistul face un scenariu complex. Lucrează desen, animaţie, sculptură şi instalaţie.

Bogdan Vlăduţă este unul dintre pictorii de referinţă din arta contemporană. Cariera sa a început în anii ‘90, iar o bună parte din timp şi-a petrecut-o la Roma, oraşul şi istoria romană fiind dintre temele sale favorite în pictură. Recent a început să introducă în opera sa figuri consacrate, pe care le citează ca individualităţi (Joseph Beuys, Pier Paolo Pasolini etc.) sau le chestionează opera (recenta serie dedicată lui Vincent van Gogh).    

 

Vernisajul expoziţiei va avea loc în data joi 13 iulie, începând cu ora 19.00, la ARCUB – Str. Lipscani 84-90. Expoziţia poate fi vizitată de luni până duminică, în intervalul orar 14.00 – 22.00, în perioada 13 iulie – 16 august 2017.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22