Alin Teodorescu: E cea mai proastă guvernare a PSD, o federație de clici; beneficiar, Dragnea

E.b. | 06.07.2017

Sociologul Alin Teodorescu, șef al Cancelariei fostului premierului Adrian Năstase și fost deputat PSD, consideră că actuala guvernare este „cea mai proastă” pe care a avut-o PSD vreodată.

Pe aceeași temă

 

În opinia sa, partidul s-a transformat într-o „federație de clici” cu interese economice destul de pronunțate și fără un mecanism intern de selecție a cadrelor din eșalonul doi și trei.

 

Alin Teodorescu a vorbit, Digi24, despre primele șase luni de guvernare ale PSD, dar și despre situația din partid.

 

E cea mai proastă perioadă de guvernare pe care a avut-o PSD vreodată. Nu s-au ocupat de guvernare, s-au ocupat de încercarea de a schimba legile justiției. La o lună de la preluarea guvernării, la sfârșitul lunii ianuarie 2017, Guvernul a încercat să treacă o ordonanță de urgență care a scos 600.000 de oameni în stradă. A fost făcută cu obiectiv un singur om și în colateral cu ușurarea situației a altor 100-120 de oameni, care au fost la un moment dat lideri politici sau lideri instituționali în România, au pus mâna pe fonduri publice, parchetele i-au trimis în judecată, judecătorii i-au condamnat. Ținta fundamentală nu a fost îndeplinirea programului de guvernare, satisfacerea agendei publice, publicului, dialogul cu partenerii instituționali interni și internaționali, ci încercarea de a pune mâna pe justiție”, a declarat Teodorescu, la Digi24..

 

Sociologul a întărit ideea că principalul beneficiar al tuturor acestor acțiuni ale PSD este Liviu Dragnea.

 

Potrivit lui Alin Teodorescue, PSD „nu mai există” ca organizație dinamică.

 

E o federație de clici, cum ați văzut și în luna iunie, când au încercat să dea jos propriul Guvern și imediat s-au repoziționat o parte dintre lideri pro și contra Liviu Dragnea, evident mai mulți către Liviu Dragnea. Este o federație de clici cu interese economice destul de pronunțate, nu mai există mecanism intern de selecție. Nu mai poți să faci o selecție a cadrelor din rangul doi sau din rangul trei”, a arătat Alin Teodorescu.

 

 

„Prim-ministrul nu mai are dreptul să-și aleagă echipa”

 

 

Teodorescu a mai explicat că, față de alte perioade când PSD a fost guvernare, actualul premier „nu mai are niciun drept”.

 

Schimbarea fundamentală e că prim-ministrul, fie el Grindeanu, acuma Tudose și cine o mai fi peste un an de zile, nu mai are niciun drept. Nu mai are dreptul să-și aleagă programul de guvernare, nu mai are dreptul să-și aleagă echipa de miniștri. Aceasta este o schimbare formidabilă în modul în care se face politică la nivel înalt”, a punctat sociologul.

 

Și, tot față de alte perioade din istoria PSD, partidul nu au acum alternativă. „Alternativă nu există. Dacă vorbeam de Năstase, alternativa era Ponta, Geoană, Rus, era o pleiadă de nume. Acum, nu mai e nimeni, pentru că în jurul lui Dragnea nu s-a format acel mecanism de selecție politică a următoarei garnituri”, a mai spus Alin Teodorescu.

 

Sociologul critică PSD pentru că, spune el, prin Liviu Dragnea arată că a fost interesat exclusiv de acapararea justitiei, pentru a scapa de problemele penale

 

Alin Teodorescu a detalitat și modalitatea prin care se fac averi in România: acţiunile la purtător. 350 de firme - printre care și Tel Drum - rulează prin acest mecanism 1 la sută din bugetul țării, spune Alin Teodorescu.

 

El a vorbit și despre relația PSD cu serviciile. În PSD există convingerea că Victor Ponta era omul SIE, în timp ce Tudose este un compromis făcut de Dragnea SRI-ului.

 

VEZI TOT INTERVIUL

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22