Trump: America şi-a luat angajamentul ca să menţină pacea în centrul şi estul Europei

E.b. | 06.07.2017

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a susţinut, la o conferinţă de presă comună cu Andrzej Duda, preşedintele Poloniei, că americanii şi-au luat un angajament pentru a menţine pacea şi securitatea în centrul şi estul Europei.

Pe aceeași temă

 

De asemenea, la Varşovia, Trump a precizat că polonezii şi americanii colaborează în regiune pentru a combate agresivitatea Rusiei.

 

Cei doi lideri au discutat despre situaţia de securitate din regiune, dar nu au vorbit despre niciun acord militar în timpul întâlnirii de la Varşovia.

 

Preşedintele Trump i-a mulţumit polonezilor pentru bunătatea demonstrată celor aproape 900 de militari americani, care sunt staţionaţi în Polonia, dar a mulţumit şi guvernanţilor polonezi care au ridicat cheltuielile militare pentru ca ţara să îndeplinească obiectivul de 2% din PIB pentru Apărare, stabili la nivelul NATO.

 

De asemenea, preşedintele a denunţat comportamentul dezstabilizator al ruşilor din regiune şi a cerut aliaţilor să-şi crească cheltuielile pentru Apărare.

 

Miliardarul republican a ţinut să menţioneze că Polonia este una dintre puţinele ţări care-şi respectă obligaţiile financiare faţă de NATO.

 

Polonia nu este doar un prieten important, dar şi un aliat şi un partener militar, am luptat umăr la umăr”, a declarat Donald Trump.

 

De asemenea, preşedintele polonez a declarat că Statele Unite sunt serioase cu privire la securitatea Poloniei.

 

Ne considerăm parteneri loiali, care cooperează în mai multe domenii, printre care se numără şi securitatea. Am sentimentul că Statele Unite sunt serioase cu privire la securitatea Poloniei”, a declarat Duda.

 

Polonia este prima ţară de pe flancul estic al NATO vizitată de către preşedintele Trump, după ce acesta şi-a afirmat în urmă cu aproape o lună angajamentul faţă de Articolul 5

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22