Comisia de anchetă privind alegerile din 2009 o invită din nou pe Kovesi la audiere

E.b. | 06.07.2017

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 o va invita din nou pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, să vină luni la audiere.

Pe aceeași temă

 

 
În cazul în care Kovesi va refuza şi de această dată, ar putea fi făcute plângeri la Ministerul Justiţiei şi la Parchet, susţine  noul preşedinte al comisiei.

 

Oana Florea, noul preşedinte al Comisiei de anchetă, a anunţat, la finalul şedinţei de joi, că a fost făcută o propunere către biroul comisiei pentru invitarea Laurei Codruţa Kovesi - luni, la audiere.

 

A intervenit decizia CCR, care spune că, în baza principiului colaborării loiale între instituţii, persoanele care exercită o funcţie într-o instituţie publică care nu se află sub control parlamentar sunt obligate să vină. De aceea, cred că este datoria noastră să reiterăm această invitaţie”, a spus  Oana Florea.

Întrebată ce se va întâmpla dacă şefa DNA refuză şi de această dată să vină la comisie, Oana Florea a răspuns: ”Vom face ceea ce spune legea şi regulamentul. Decizia va fi luată de toţi colegii prin vot. Fie vom înainta (...) către Ministerul Justiţiei o plângere, fie, dacă colegii consideră oportun, varianta domnului Pleşoianu. Deocamdată, avem în vedere invitarea doamnei Kovesi la comisie”.

 

La rândul său, deputatul PSD Liviu Pleşoianu a explicat că varianta susţinută de el este sesizarea organelor de urmărire penală pentru obstrucţionarea activităţii comisiei.

 

Până acum, Kovesi a mai fost invitată de două ori la comisie, însă de fiecare dată a refuzat să vină.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22