Trump: Coreea de Nord va suporta consecintele. Washingtonul ia in calcul masuri severe

I.g. | 06.07.2017

Presedintele american Donald Trump, care a inceput joi o vizita de importanta majora in Europa, a criticat dur, intr-o conferinta de presa la Varsovia, atitudinea razboinica a Coreei de Nord. Liderul SUA a făcut apel la comunitatea internationala sa faca in asa fel incat Phenianul sa suporte "consecintele" comportamentului sau si adaugand ca el insusi se gandeste la un raspuns "sever", relateaza AFP.

Pe aceeași temă

 

"Fac apel la toate natiunile sa infrunte aceasta amenintare globala si sa ceara public Coreei de Nord sa suporte consecintele comportamentului sau foarte rau", a afirmat Trump. Președintele SUA a mai precizat că Washingtonul se gandeste la masuri "foarte severe". 

 

Donald Trump participa joi, la Varsovia, in calitate de invitat special, la Summitul 'Initiativei celor Trei Mari', la care participa si Klaus Iohannis. Este de asteptat ca liderul de la Casa Alba sa sustina, la Varsovia, un discurs de importanta majora in care sa prezinte viziunea sa despre relatiile cu Europa si, mai ales, sa promoveze gazul natural lichefiat american ca alternativa la gazul rusesc, ceea ce va insemna reducerea dependentei energetice fata de Moscova. Dupa Varsovia, Trump va participa la summit-ul G20 de la Hamburg si va avea o intalnire cu Vladimir Putin, scrie AFP.

 

In prima sa conferinta de presa la Varsonia, Trump a declarat ca spera ca mai multe transporturi de gaz natural lichefiat american sa ajunga in urmatoarea perioada in Polonia, scrie HotNews. Trump a mai declarat, joi, la inceputul vizitei sale la Varsovia, ca Statele Unite "se angajeaza sa mentina pacea si securitatea in Europa Centrala" si "colaboreaza cu Polonia pentru un raspuns la actiunile Rusiei si la comportamentul sau destabilizator", relateaza Radio Free Europe.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22