Ce grijă are Dragnea: Marea întrebare e ce se întâmplă cu Codurile penale

I.g. | 06.07.2017

Liviu Dragnea, a declarat joi, referitor la decizia CCR cu privire la neglijenţa în serviciu, că marea întrebare este ce se va întâmpla cu Codurile penale, în condiţiile în care tot mai multe articole sunt declarate neconstituţionale, iar ministrul Justiţiei ar trebui să privească cu atenţie această chestiune.

Pe aceeași temă

 

Întrebat ce se întâmplă cu punerea în acord a legislaţiei cu deciziile CCR, în condiţiile în care Curtea Constituţională a emis o decizie cu privire la neglijenţa în serviciu, Liviu Dragnea a spus: „Ce se întâmplă cu Codurile penale? Aceasta e întrebarea mare, pentru că din ce în ce mai multe articole sunt declarate neconstituţionale. Sunt enorm de multe. Asta înseamnă că atunci când s-au elaborat, s-au elaborat în mod superficial sau nu ştiu ce să spun”.

 

De asemenea, chestionat despre oportunitatea unei regândiri a Codului penal, liderul PSD a reiterat faptul că Tudorel Toader trebuie să privească cu atenţie această chestiune. "Nu ştiu, aştept totuşi. Avem un ministru al Justiţiei care cred că se va uita cu atenţie la asta. Dar vedeţi că tot vin decizii ale Curţii Constituţionale. Unii sunt supăraţi, dar e Curtea Constituţională până la urmă", a completat preşedintele PSD, citat de News.ro.

 

Liviu Dragnea a mai spus că pachetul de legi privind Justiţia va fi prezentat pe parcursul verii, urmând ca la începutul sesiunii din toamnă să intre în dezbaterea Parlamentului. Curtea Constituţională a decis, joi, că infracţiunea de neglijenţă în serviciu este constituţională, doar dacă prin sintagma "îndeplinire defectuoasă" a îndatoririlor de serviciu se înţelege "încălcarea legii", stabilind astfel condiţii identice de incriminare ca în cazul infracţiunii de abuz în serviciu. Curtea cere şi introducerea de către Parlament a unui prag.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22