Doctoratul premierului Tudose, investigat de CNATDCU. Există suspiciuni că teza e plagiată

I.g. | 07.07.2017

După dezvăluirile din ”România liberă” referitoare la faltul că nicio instituție publică nu investighează acuzațiile de plagiat care îi sunt aduse premierului Mihai Tudose, CNATDCU are obligația să verifice autenticitatea tezei de doctorat a acestuia.

Pe aceeași temă

 

 

Concret, ziarul a făcut, conform legii, o solicitare către Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI), prin care arată că sunt suspiciuni rezonabile că prim-ministrul nu a redactat corect teza sa de doctorat. În urma acestui demers, UEFISCDI a anunțat că sesizarea ziarului este validă și a sesizat Consiliul de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare. 

 


”Instituțiile de profil trebuie să analizeze lucrarea de doctorat a actualului premier. Potrivit unui ordin al Ministerului Educației din 2016, după primirea de la UEFISCDI a notificării privind sesizarea înregistrată oficial, Ministerul Educației întocmește dosarul de analiză”, scrie România liberă. Ulterior, Ministerul solicită Bibliotecii Naționale a României transmiterea în format electornic, în termen de cinci zile lucrătoare, a unei copii a tezei de doctorat. ”Apoi, președintele CNATDCU solicită Comisiei de Științe Militare numirea, în termen de cinci zile lucrătoare, a unei echipe de lucru formate din trei experți, care pot fi membri ai CNATDCU sau experți externi. Concomitent, Academia Națională de Informații este obligată să prezinte un punct de vedere, dat fiind că la instituția patronată de SRI a obținut Mihai Tudose titlul de doctor”, mai scrie publicația.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22