Grindeanu, premierul făcut pe ”persoana fizică” Dragnea: Mi-a lipsit pupincurismul

I.g. | 07.07.2017

Într-un interviu acordat pentru Mediafax, premierul Sorin Grindeanu a explicat că, în opinia lui, ceea ce i-a lipsit pentru a rezista în funcția de premier a fost ”pe scurt, pupincurismul”.

Pe aceeași temă

 


Grindeanu, cel care l-a acuzat pe Dragnea că a făcut ””pe persoană fizică” guvernul pe care el a acceptat să-l conducă, a mai spus, printre altele, pentru Mediafax, că Guvernul Tudose va avea parte de aceeași soartă ca și fostul Cabinet condus de el, dacă nu i se va supune lui Liviu Dragnea: "Daca (premierul Tudose, n.red.) nu va rezista tentatiilor de a deschide portile finantarilor de la Ministerul Dezvoltarii, de exemplu, catre anumite proiecte, undeva prin toamna situatia e posibil sa nu fie foarte roz din punct de vedere economic. Iar domnul Dragnea va spune: 'Eu? E treaba Guvernului. Nu e bun, sa-l schimbam!'".

 

În privința statulului pe care îl mai are în PSD, Sorin Grindeanu a explicat că ”nu îmi e clar statutul, dar știu ce simt. Nu am venit ca Dragnea de la PDL”. "Am avut intalniri cu foarte multi colegi. M-au sunat multi primari. M-au sunat si colegi din tara. Am raspuns la telefon la marea majoritate. Intalnirea cu colegii si prietenii a fost emotionanta si mi-a dat energie", a mai declarat Sorin Grindeanu, pentru Mediafax.

 

Fostul premier a făcut câteva referiri și la CExN al PSD, afirmând că acesta funcționează ca un „pluton de execuție”, subliniind încă o dată că, de un an și jumătate, nu se mai reuneste BPN. 

 

"Singura structura care functioneaza, ca un pluton de executie, de un an jumatate, e acest CExN. Noi nu mai avem BPN. Se stia ca lunea la 10.00, de la 11.00, e BPN in Kiseleff, se discuta agenda saptamanala, fie ca vorbim de Parlament, de legi, de deciziile Guvernului. Eu nu-mi aduc aminte - nu in 6 luni, ci intr-un an jumatate - sa mai fi fost BPN, care in trecut se tinea in fiecare luni", a spus Grindeanu în cadrul aceluiași interviu.


Sorin Grindeanu a mai arătat că fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, cel care a făcut evaluarea folosită de PSD pentru demiterea Guvernului Grindeanu, ar avea birou în sediul Guvernului: „Noi am câştigat alegerile cu un program şi în acest moment avem cu totul altceva. Nu s-a scris niciunde în programul de guvernare că trebuie să avem impozit pe cifra de afaceri sau taxa de solidaritate. Eu ştiu că domnul Vâlcov, care mai nou înţeleg că are birou în sediul Guvernului, e foarte inventiv - apropo şi de evaluarea pe care a făcut-o cu privire la Guvernul pe care l-am condus - dar în programul de guvernare cu care am câştigat, în oferta electorală a PSD niciunde nu apar lucrurile acestea”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22