Ancheta legăturilor lui Trump cu Rusia: Trump Jr. și ginerele președintelui, implicați nominal

E.b. | 09.07.2017

Donald Trump Jr. și Jared Kushner, ginerele președintelui Statelor Unite, s-au întâlnit cu o avocată rusă la scurt timp după ce Donald Trump a obținut nominalizarea pentru a candida la președinție din partea Partidului Republican.

Pe aceeași temă

 

Informaţia fost difuzată sâmbătă de ziarul The New York Times, citat de Reuters, preluată de Agerpres


Întâlnirea a avut loc pe 9 iunie 2016, la Trump Tower, clădirea din districtul newyorkez Manhattan unde se află reședința actualului președinte, precizează cotidianul.

 

Este prima confirmare a unei întâlniri private între cei mai apropiați oameni ai președintelui și un cetățean rus, afirmă New York Times, citând ca surse înregistrări guvernamentale confidențiale și persoane care cunosc documentele.

 

Donald Trump junior a recunoscut printr-o declarație că întâlnirea a avut loc și a afirmat că a fost una "scurtă, de prezentare", iar subiectul principal a fost adopția copiilor ruși de către cetățenii americani. El susține că i-a chemat la întâlnire și pe Kushner — soțul surorii sale, Ivanka Trump — și pe Paul Manafort, care era atunci șeful campaniei prezidențiale. "Nu a fost o problemă de campanie la momentul respectiv și nu a existat o continuare", susține fiul cel mare al președintelui. "O cunoștință mi-a cerut să particip la întâlnire, dar nu mi s-a spus dinainte numele persoanei cu care urma să mă întâlnesc".

 

Un avocat al lui Kushner afirmă că acesta "a participat pentru scurt timp" la întâlnire, una din cele peste 100 cu reprezentanți a peste 20 de țări, în timpul campaniei electorale și după alegeri.

 

Un purtător de cuvânt al lui Manafort a refuzat solicitarea agenției Reuters de a comenta articolul de presă citat.

 

Avocata rusă Natalia Veselnițkaia, cea cu care s-au întâlnit apropiații lui Trump, este cunoscută pentru campania ei împotriva legislației americane care stabilește o listă neagră cu suspecții de încălcări ale drepturilor omului. Legea respectivă l-a determinat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, să interzică adopția copiilor ruși de către cetățenii americani.

 

Posibilele contacte între campania electorală a lui Trump și reprezentanți ai Rusiei fac obiectul unor anchete desfășurate de un procuror federal special și de mai multe comitete ale Congresului Statelor Unite, ca parte a unor investigații mai ample privind acuzațiile că Moscova s-a amestecat în alegerile prezidențiale din SUA, din 2016. Articolul a apărut la o zi după ce Donald Trump și Vladimir Putin au discutat direct subiectul la Hamburg, la summitul G.20. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22