RISE Project/ Dragnea reacţionează: Nu am afaceri în Brazilia; totul pleacă de la Soros

E.b. | 09.07.2017

După dezvăluirile RISE Project, Liviu Dragnea, liderul PSD, a afirmat, la România TV, că nu are nicio afacere în Brazilia sau în altă țară și că nu are nicio legătură cu ancheta DNA, susținând că "totul pleacă de la omul de afaceri George Soros".

Pe aceeași temă

 
 

 

Liviu Dragnea a sustinut duminica seara, la Romania TV: "Nu am afaceri nici in Brazilia, nici in alta parte. Este o realitate."  

 

"Vor sa ma inlature si sa distruga PSD. Noi am vrut pace in Romania, se pare ca ei nu vor pace, spune Dragnea. 

 

"S-au amestecat informații cu minciuni și totul s-a denaturat foarte mult. O să o iau inginerește. Nu am nicio afacere în Brazilia, nu am afaceri într-o alăt țară, n-am transferat bani în Brazilia și în nicio altă țară. Declarația mea de avere este foarte clară", a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

 

El a adăugat că un document trebuie să fie asumat de cineva, de o instituție. Dragnea se referă la un raport al fostului serviciu secret al MAI, publicat de RISE Project în articolul SERVICIUL LOR SECRET.

 

"E vorba de niște hârtii scrise, (...) Eu am văzut comunicatul MAI, care este oficial. Nu există nicio asumare a DGIPI, nu este un document al acestui serviciu secret. (...) Este o înșiruire de minciuni, de articole din presă apărute în ultimii 12 ani printr-o campanie susținută. Mare parte din lucrurile scrise acolo au fost cercetate. Și au fost date NUP-uri și au fost puse din nou în acest mix și au fost reluate. Eu am citit comunicatul DNA, nu mi-am văzut numele acolo. (...) Nu are cum să aibă nicio legătură cu mine nicio anchetă, pentru că nu am bani în Brazilia și nu am făcut acolo nicio afacere", a afirmat președintele PSD.

 

Liviu Dragnea a susținut că "totul pleacă de la George Soros".

 

"Totul pleacă de la Soros, de la răul pe care vrea să-l facă în această țară și nu numai în această țară. E simplu. (...) E o certitudine că e o chestiune foarte organizată", afirma Dragnea.

 

Liderul  PSD a anunțat că "PSD va avea o altă atitudine" și nu "va mai întoarce celălalt obraz".

 

"O altă atitudine va genera și alte acțiuni", a completat el.

 

"Este clar ca nu se poate, am ajuns eu si PSD in situatia ca toti trag de noi, toti ne injura. Noi am vrut pace in Romania, se pare ca ei nu vor pace. Nu stiu cine sunt ei. O sa aflam. E o campanie impotiva mea si a PSD. Nu vom mai sta ca pana acum", a adaugat Dragnea.

 

El a mai spus, la Românai TV ca "Nu a fost chemat la DNA din 2016, de cand DNA a inceput urmarirea penala in rem (dosarul legat de Tel Drum - n.red.) Daca eu as fi facut ceva, credeti ca nu s-ar fi aflat? Credeti ca nu as fi fost chemat? Au fost mii de oameni audiati."

 

"Eu am colindat si o sa colind multe tari, asa cum fac multi romani. Ce este ilegal? Ce e rau aici?", a adaugat Dragnea.

 

In ceea ce priveste controlul ANAF la RISE Project in ziua publicarii celei mai recente investigatii, Dragnea a spus: "Credeti ca ANAF este institutia mea sau a PSD-ului? Este o institutie cu multi oameni, cu legaturi vechi. Sunt indignat ca s-au dus in acea zi, ceva necurat este." 

 

 

**************

 

 

Direcția Națională Anticorupție​ a confirmat vineri că are în lucru un dosar penal, in rem, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției, în legătură cu o parte din dezvăluirile Rise Project, în cadrul anchetei fiind solicitate relații de la autorități din Brazilia.

 

"O parte dintre aspectele conținute în investigația jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (față de fapte) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției. După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relații de la autoritățile naționale și de la autoritățile din Brazilia", se arată într-un comunicat al DNA.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22