CEDO a declarat că este legală interdicţia purtării vălului complet în Belgia

I.g. | 11.07.2017

Magistraţii Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) au decis marţi după-amiază că guvernanţii belgieni nu au încălcat nicio prevedere a Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului atunci când au introdus o interdicţie pentru purtarea vălului complet - care acoperă întreaga faţă a unei femei musulmane, cu excepţia ochilor, transmite BBC.

Pe aceeași temă

 

Belgia a introdus în urmă cu şase ani o interdicţie pentru purtarea vălului complet în public, iar două femei musulmane au intentat un proces la CEDO. Magistraţii au susţinut că o asemenea interdicţie încearcă să garateze conceptul de a ”trăi împreună” şi ”protecţia drepturilor şi libertăţilor celorlalţi”. CEDO a ajuns la o aceeaşi hotărâre şi în cazul unei femei belgiene, care a contestat o hotărâre locală introdusă în 2008 împotriva purtării vălului complet în trei municipalităţi din Belgia, scrie News.ro.

 

Premierul belgian a aprobat în 2011 o interdicţie naţională pentru purtarea vălului complet, argumentând că există măsuri de securitate şi că autorităţile trebuie să-i poată identifica pe oameni. Însă, alţii au susţinut că vălul islamic reprezintă un simbol al opresiunii împotriva unor femei ce locuiesc în Belgia. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22