Comisia de anchetă îi cere lui Lazăr dosarul alegerilor din 2009, care a fost clasat

E.b. | 12.07.2017

Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 îi solicită lui Augustin Lazăr, procurorul general, să-i pună la dispoziție dosarul legat de alegerile prezidenţiale întocmit de procurori, dar clasat la finalul lunii iunie.

Pe aceeași temă

 

Comisia vrea inclusiv declarațiile persoanelor audiate, conform Digi24

Practic, comisia cere să îi fie prezentată întreaga investigație derulată de procurori după ce s-au autosesizat ca urmare a afirmațiilor lui Dan Andronic.

 

Vă rugăm să transmiteți comisiei parlamentare de anchetă o copie după Dosarul nr. 213/P/2017 înregistrat pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație, precum și declarațiile persoanelor audiate, acestea fiindu-ne necesare la aflarea adevărului în cauza care formează obiectivul activității comisiei”, se arată în cererea semnată de președintele Comisiei parlamentare de anchetă, Oana Consuela Florea (PSD).

 

Parchetul General a anunțat, pe 27 iunie, că dosarul privind alegerile prezidențiale din decembrie 2009 a fost clasat de procurori. „Din coroborarea probelor administrate, s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că s-ar fi încercat/iniţiat de către persoanele nominalizate, acte/acţiuni ce ar intersecta sfera ilicitului penal, respectiv ce ar contura textul incriminator al infracţiunii de abuz în serviciu (...) şi al infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale (...)”, explicau anchetatorii.

 

Urmărirea penală fusese începută, in rem (cu privire la fapte), de procurorii Parchetului General pe 24 aprilie.

 

Luni, comisia parlamentară de anchetă a decis şi sesizarea Ministerului Justiției cu privire la refuzul șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, de a se prezenta la audieri. Totodată, senatorii și deputații au hotărât să-i solicite procurorului-șef al DNA să răspundă în scris dacă a fost prezentă, în noaptea turului doi al alegerilor prezidențiale din 2009, acasă la Gabriel Oprea, așa cum susținea Dan Andronic.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22