Șeful echipei de negociere pentru Brexit: ”Cetățenii UE din UK să aibă aceleași drepturi”

I.g. | 12.07.2017

Şeful echipei de negociere a UE pentru Brexit, Michel Barnier, a atras atenţia că există încă diferende majore între blocul comunitar şi Marea Britanie privind drepturile cetăţenilor UE care locuiesc în Regatul Unit, relatează BBC News.

Pe aceeași temă

 

"Poziţia britanică nu le permite persoanelor vizate să continue să trăiască la fel ca în prezent. Vrem ca cetăţenii UE din Marea Britanie să aibă aceleaşi drepturi ca şi cetăţenii britanici care trăiesc în UE”, a spus Barnier într-o conferinţă de presă. 

 

De exemplu, legea britanică impune restricţii în domenii precum reîntregirea familiei, restricţii care nu s-ar aplica în cazul cetăţenilor britanici din Spania. Potrivit lui, Curtea Europeană de Justiţie (CEJ) trebuie să aibă jurisdicţie în continuare pentru a garanta drepturile cetăţenilor, „deoarece, în caz contrar, Marea Britanie şi-ar putea modifica, pur şi simplu, legile mai târziu, generând incertitudine”.

 

De asemenea, din punctul său de vedere este esenţial ca Londra să îşi recunoască obligaţiile financiare. Oficialul a atras atenţia că aceste dosare din “prima fază” de negociere sunt “indivizibile” şi trebuie rezolvate înainte de a putea fi discutate relaţiile comerciale viitoare dintre Bruxelles şi Londra.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22