Parchetul ICCJ a clasat dosarul de corupție ”Turceni - Rovinari” al lui Ponta

I.g. | 12.07.2017

Procurorii instanţei supreme au decis clasarea dosarului care vizează fapte de evaziune fiscală ce ar fi fost comise de Victor Ponta şi de alte persoane şi care era desprins din cauza “Turceni - Rovinari”.

Pe aceeași temă

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului instanţei supreme, Ramona Bulcu, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că procurorii au clasat în 11 mai dosarul primit de la DNA în care erau suspiciuni de evaziune fiscală vizându-l pe fostul premier Victor Ponta, pe motiv că fapta nu există. Victor Ponta a scris, miercuri, pe pegina personală de Facebook că este întrebat de jurnalişti despre decizia Parchetului General, susţinând că nu el ar trebui întrebat, ci procurorul Gheorghe Uncheşelu, care a deschis şi "lucrat" la acel dosar doi ani.

 

"Mă întreabă jurnaliştii cum comentez decizia Parchetului General!  Acuzaţia că nu am înregistrat fiscal un contract de închiriere putea fi verificată în maxim 24 ore (deoarece în declaraţia mea de avere era trecut chiar şi nr. de înregistrare de la Administraţia Fiscală din Gorj-locul de domiciliu)! Domnul procuror Uncheşelu mi-a deschis şi a "lucrat" la acel dosar doi ani, după care nu l-a clasat ( pe motivul evident că faptă nu există, aşa cum prevedea legea), ci l-a declinat către Parchetul General pentru continuarea cercetărilor. Cred că nu pe mine ar trebui să mă întrebe cum comentez soluţia ci pe domnul procuror Jean Uncheşelu!", a scris Ponta pe Facebook.

 

Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA, declara, în mai, pentru News.ro, că procurorii anticorupție au clasat, în 22 martie 2017, dosarul în care se ceruse, în 2015, Camerei Deputaţilor aviz pentru urmărirea penală a lui Victor Ponta pentru conflict de interese. Clasarea a fost dispusă pentru că în Camera Deputaţilor a fost respinsă cererea DNA de avizare a începerii urmăririi penale a lui Ponta pentru conflict de interese. Prin aceeaşi ordonanţă de clasare, DNA a dispus declinarea dosarului la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, “având în vedere că există indicii privind săvârşirea unor fapte care nu sunt de competenţa DNA”, a precizat Săplăcan. Surse judiciare declarau că dosarul trimis de procurorii anticorupţie la Parchetul instanţei supreme vizează fapte de evaziune fiscală.

 

Dosarul de conflict de interese clasat era desprins din cauza “Turceni - Rovinari”, în care sunt judecaţi, din 2015, fostul premier Victor Ponta, fostul senator Dan Şova şi foştii directori ai complexurilor energetice Rovinari şi Turceni, Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea. În dosarul “Turceni-Rovinari”, judecat din 2015 la instanţa supremă, ancheta a durat aproape patru ani. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22