RL: Firmele lui Dragnea Jr şi banii Tel Drum. Fiul liderului PSD, veriga financiară lipsă

E.b. | 13.07.2017

Liviu Dragnea, liderul PSD, nu are nici o legătură oficială cu Tel Drum, faimoasa firmă teleormăneană care a încasat jumătate de miliard de euro de la stat.

Pe aceeași temă

 

 

Fiul său, însă, Ștefan-Valentin Dragnea, are legături financiare clare cu Tel Drum. Practic, se poate spune că societățile lui Dragnea junior sunt întreținute de către Tel Drum, care a garantat creditele societăților comerciale deținute de fiul șefului PSD, scrie Romania Liberă.

 

Zooveg 2010 SRL, Gransiloz SRL, Romcip SA și Agrotrust SRL sunt patru firme teleormănene care au nevoie ca de aer de credite bancare pentru a supraviețui.
 

În ultimii ani, pentru fiecare din aceastea a garantat, la bănci și alte instituții de creditare, o megacompanie, de asemenea teleormăneană: Tel Drum SA. Zooveg 2010 SRL, Gransiloz SRL și Romcip SA sunt deținute de către Ștefan--Valentin Dragnea, fiul liderului PSD. Agrotrust SRL este controlată de același Dragnea jr., care a garantat cu averea personală un credit luat de companie.

 

Pe 26 mai 2015, Tel Drum SA a decis, prin hotărârea cu numărul 5, să garanteze credite bancare pentru alte societăți comerciale. Conform documentului menționat, Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Tel Drum SA “aprobă menținerea garantării prin contractele de garanție personală (FIDEJUSIUNE) de către Societate, în calitate de fideiusor, in favoarea UniCredit Țiriac Bank - S.A", astfel:

 

- creditului contractat (...) de către GRANSILOZ – S.R.L., în calitate de împrumutat, de la UniCredit Țiriac Bank - S.A., în calitate de creditor (...);

- creditului contractat (...) de către AGROTRUST - S.R.L., în calitate de împrumutat, de la UniCredit Țiriac Bank - S.A., în calitate de creditor (...)”.

 

Din textul hotărârii 5/2015 a Tel Drum SA se poate vedea că decizia de garantare a creditelor societăților menționate e mai veche și continua fără nici un fel de sincopă.

 

***********************


Și pentru o a treia societate comercială Tel Drum garanta creditele bancare, scrie Romania Liberă. Nu un credit, deci, ci mai multe. Este vorba de Romcip, celebra fermă de porci a fiului lui Liviu Dragnea. În acest caz, era vorba de garantarea următoarelor:

„- creditului contractat (...) de catre ROMCIP - S.A., în calitate de împrumutat, de la UniCredit Țiriac Bank - S.A., în calitate de creditor (...), conform contractului de credit nr. PLO3/158/2011;

- creditului contractat (...) de catre ROMCIP - S.A., în calitate de împrumutat, de la UniCredit Țiriac Bank - S.A., în calitate de creditor (...), conform contractului de credit nr. PLO3/159/2011;

- creditului contractat (...) de catre ROMCIP - S.A., în calitate de împrumutat, de la UniCredit Țiriac Bank - S.A., în calitate de creditor (...), conform contractului de credit nr. PLO3/175/2011;

- facilității de factoring contractată (...) de către ROMCIP - S.A., în calitate de Aderent, de la UniCredit Țiriac Bank - S.A., în calitate de Factor (...), conform contractului de factoring nr. 494/05.10.2011 din data de 05.10.2011”

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22