Mureşan vs. Dragnea: La Bruxelles, un lider care ameninţă e privit ca fiind deplorabil

I.g. | 13.07.2017

Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan a scris joi, pe Facebook, că nu i-a fost şi nu îi va fi niciodată frică să spună adevărul despre situaţia României, motiv pentru care va explica în continuare instituţiilor statului în ce „dezastru economic” riscă să se adâncească ţara de când PSD este la putere.

Pe aceeași temă

 

Mureșan a spus că, la Bruxelles, un lider care ameninţă politicienii şi jurnaliştii care îşi fac treaba este privit ca fiind „slab şi deplorabil”. „Voi explica «instituţiilor statului» în ce dezastru economic riscă să se adâncească România de când PSD e la putere. De când a văzut că scapă din mână puterea şi că nu este capabil să îndeplinească promisiunile fantasmagorice din campania electorală, PSD, în frunte cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea, a intrat în logica căutării vinovaţilor. Pentru investigaţiile jurnalistice şi anchetele procurorilor privind faptele de corupţie este de vină omul de afaceri George Soros, pentru slaba prestaţie a guvernelor sale este de vină Siegfried Mureşan”, a precizat europarlamentarul, conform News.ro.

 

Siegfried Mureşan a susţinut că va explica în continuare instituţiilor statului în ce „dezastru economic” riscă să se adâncească România de când PSD este la putere. „Mie nu mi-a fost niciodată frică să spun adevărul şi nu îmi va fi nici în continuare. Voi explica «instituţiilor statului» în ce dezastru economic riscă să se adâncească România de când PSD e la putere, aşa cum o arată ultimii indicatori macroeconomici şi cum avertizează de luni bune Comisia Europeană, investitorii străini şi autohtoni”, a completat el.

 

Europarlamentarul a mai arătat că „PSD a fost ales să guverneze ţara, nu să pună în pericol stabilitatea economică şi politică a României doar ca să rămână la putere şi să-şi protejeze corupţii care au prădat ţara în ultimii 27 de ani”. În încheiere, el a subliniat faptul că, „la Bruxelles, un lider care ameninţă politicienii şi jurnaliştii care îşi fac treaba şi caută adevărul este privit ca un lider slab şi deplorabil”. 

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la România TV, că premierul Mihai Tudose a fost mulţumit de întâlnirile "foarte bune" pe care le-a avut la Bruxelles, dar şi „mâhnit” din cauza afirmaţiilor denigratoare pe care un europarlamentar român le-a lansat la adresa Guvernului, context în care l-a rugat pe prim-ministru „să treacă peste asta” şi să înţeleagă că este o perioadă pe care o vor depăşi.


„De data asta nu o să stau fără să reacţionez, se lucrează, se lucrează serios la documente şi vor fi, într-adevăr, sesizate instituţiile statului, pentru că se face mult prea mult rău. Vorbeam în seara asta cu premierul Tudose şi era pe de-o parte mulţumit pentru că a avut întâlniri bune la Bruxelles, chiar foarte bune, dar pe de altă parte era mâhnit şi era firesc să fie mâhnit pentru că, chiar în timpul în care avea întâlniri, un europarlamentar de acolo dădea interviuri foarte urâte, denigratoare la adresa Guvernului, la adresa României, iar aşa ceva să ştiţi că nu face nimeni, nicăieri”, a spus Liviu Dragnea, în contextul atacurilor la adresa sa şi a PSD.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22