Dragnea, atacat din Guvern. Teodorovici: Nu se justifica un stadion de 12 mil. € in Alexandria

E.b. | 14.07.2017

Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe și consilier onorific al prim-ministrului Mihai Tudose, spune că nu se justifică alocarea a 12 milioane de euro pentru construirea unui stadion de fotbal în Alexandria, județul Teleorman, fieful lui Liviu Dragnea, liderul PSD.

Pe aceeași temă

 

 

Nu se justifică”, a spus Teodorovici, întrebat, Digi24, despre alocarea fondurilor pentru stadionul din Alexandria.

 

El a adăugat că încă nu a discutat cu premierul Mihai Tudose despre acest subiect, pentru că „decizia a fost luată de ministrul Dezvoltării”.

 

Nu am nimic cu cei care susțin sportul, fotbalul, dar sunt convins că erau alte lucruri la nivel național...”, a completat el.

 

Fostul ministru a mai spus că Sevil Shhaideh poate face astfel de cheltuieli la Ministerul Dezvoltării fără avizul premierului.

 

Curând vom plăti foarte multe amenzi, apă, canal, deșeuri, sunt zeci de miliarde de euro. Există o nota de informare la nivelul Guvernului făcută de mine în 2015 cu Ministerul Mediului, unde arătam că sunt vreo 30 de miliarde de euro pe care România ar putea să le plătească pe neconformare pe apă, canal și deșeuri”, a subliniat Eugen Teodorovici.

 

Ministerul Dezvoltării a publicat în dezbatere publică două Hotărâri de Guvern care prevăd aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru un stadion la Alexandria, judeţul Telorman. Investiţia depăşeşte 12 milioane de euro

 

Investiţia în stadionul de la Alexandria este de 55,7 milioane de lei (12,2 milioane de euro), care va fi derulată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Contribuţia municipalităţii din oraş va fi de doar 1,38 milioane de lei (puţin peste 300.000 de euro).

 

 

 

*******************

 

 

Potrivit proiectului de Hotarare de Guvern stadionul va avea doua tribune cu urmatoarele dotari:

Tribuna 1: 

Regim de inaltime - S+P+2E;
Nr. Locuri spectatori - 2572.
Spatii pentru echipe (vestiare, camera prim ajutor, camera antidoping, etc);
Spatii pentru oficiali (vestiar arbitri, camera oficial meci, etc);
Sala de forta;
Spatii pentru presa  (masa presei, camera fotografi, platforme camere TV, studiouri TV, etc);
Spatii pentru spectatori (locuri pe scaune, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, puncte principale de servire); 

 

Tribuna 2:

 

Regim de inaltime - S+P+3E;
Nr. Locuri spectatori - 2924;
Spatii de cazare sportivi - 36 camere.
Sala antrenament atletism;
Spatii recuperare sportivi;
Spatii pentru spectatori (locuri pe scaune, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, puncte principale de servire) 

In plus, stadionul va avea o pista de atletism de 400 m outdoor, la care se adauga terenuri organizate in zone reziduale ale turnantelor si o parcare VIP de 100 de locuri.
Stadionul nou ar urma sa fie construit in locul actualului stadion, construit in urma cu circa 40 de ani. 
Dupa ce expira cele zece zile de dezbatere publica, proiectul va fi trimis pentru a fi adoptat de Guvern.

 

Cum motiveaza Ministerul Dezvoltarii necesitatea investitiei:

 

"Complexul sportiv (n.r. stadionul vechi)este functional, fiind utilizat cu dificultate pentru meciurile oficiale, antrenamentele si activitatile curente ale clubului de fotbal FCM Alexandria. Facilitatile de atletism stau la dispozitia Clubului Sportiv Judetean Teleorman (CST), aici avand loc antrenamente ale sportivilor afiliati clubului. Asa cum reiese si din expertiza tehnica efectuata pentru amplasament si din analiza generala a starii actuale a amplasamentului toate constructiile aflate pe teren sunt intr-o stare tehnica sub standardele actuale aplicabile, o parte din aceste constructii fiind neutilizabile si abandonate (tribuna 2 metalica).Instalatiile constructiei, in special cele ce tin de siguranta spectatorilor, nu sunt prezente (sisteme de alarmare, sisteme de detectie incendiu, iluminat de siguranta, etc)", se arata in nota de fundamentare a proiectului. 

 

In ceea ce priveste gazduirea de meciuri de fotbal stadionul prezinta urmatoarele carente principale, se mai arata in proiectul de hotarare:
- numarul de locuri este sub cel necesar pentru Liga 1/ respectiv categoria 3;
- stadionul nu beneficiaza de un sistem de nocturna;
- stadionul nu beneficiaza de spatiile necesare pentru presa scrisa si TV;
- spatiile pentru echipe si oficiali sunt subdimensionate;
- nu au fost identificate elemente ce tin de securitatea meciurilor cu public (camera de control stadion, sistem de adresare public, vizuale si sonore)

 

In ceea ce priveste gazduirea de competitii sportive de atletism principala carenta consta in conformarea pistei de atletism, care are doar un singur culoar de alergare pe turnante si pe linia dreapta opusa tribunei 1, spun initiatorii proiectului. 

 

"Toate aceste carente cumulate justifica investitia propusa ca fiind de prima necesitate in contextul in care activitatile sportive continua sa fie desfasurate pe amplasament, iar cluburile locale de sport au in mod constant performante notabile in competitiile nationale si chiar internationale", se arata in nota de fundamentare.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22