Responsabil cu propaganda in China, acuzat de crime impotriva umanitatii,primit cu onoruri

I.m. | 14.07.2017

Un fost responsabil cu propaganda in China, acuzat de crime impotriva umanitatii, a fost primit cu onoruri la Bucuresti de liderii PSD. Acesta participa la summitul Romania-China-Europa de Est, organizat de Romania la Palatul Parlamentului, ocazie cu care Dragnea a pledat pentru apropierea economica de China.

Pe aceeași temă

 

 

Liu Yunshan, inalt oficial al Partidului Comunist Chinez, fost sef al Departamentului de Propaganda, acuzat de crime impotriva umanitatii si totodata un sustinator al cenzurarii Internetului, se afla in Romania in "vizita de bunavointa", la invitatia lui Liviu Dragnea.

 

"Liu Yunshan, membru al Comitetului permanent al Biroului Politic al Comitetului central al PCC, efectueaza vizita in Romania invitat de Liviu Dragnea, presedintele Partidului Social-Democrat, de guvernamant, si presedinte al Camerei Deputatilor", informeaza Agerpres.

 

Conform agentiei Xinhua, demnitarul chinez efectueaza zilele acestea "vizite de bunavointa" atat in Romania, cat si in Cehia. Insotit de o delegatie consistenta, Liu Yunshan participa vineri la Summitul Romania-China-Europa de Est, organizat de Romania la Palatul Parlamentului, informeaza TVR.

 

La scurt timp de la sosirea in Romania, Asociatia Falun Dafa Romania a transmis un comunicat de presa in care atrage atentia asupra "implicarii directe a lui Liu in abuzuri in masa impotriva drepturilor omului", scrie ziare.com.

 

In scrisoarea adresata premierului Tudose si parlamentarilor romani se arata ca "Liu Yunshan a fost, incepand cu anul 1999, unul dintre cei mai importanti pioni ai represiunii violente impotriva Falun Gong, un genocid initiat la nivel national in China, indreptat impotriva a peste 70 de milioane de oameni". Totodata, in document sunt descrise o serie de orori "care au avut loc cu autorizarea, ajutorul substantial si sub conducerea speciala a lui Liu Yunshan".

 

Pe de alta parte, Liu Yunshan este unul dintre inaltii demnitari chinezi ingrijorati de numarul mare de concetateni care folosesc forumurile online pentru a critica guvernul. Conform declaratiilor publice, atat el, cat si alti lideri cu influenta din tara sa, sunt de parere ca Internetul are nevoie de anumite reguli.

 

"Accesul la aceste servicii occidentale este interzis ca politica de stat. Alternativele locale sunt mai mult decat decente, dar rolul lor nu este doar de ajuta oamenii sa interactioneze online, ci de a fi monitorizati atent de stat. Acesta politica se aplica de foarte multi ani si sunt sanse infime sa devina mai relaxata in viitor", mai scrie Playtech.ro care arata ca in China nu poti intra pe Facebook, Twitter, Google si multe alte site-uri.

 

 

Dragnea vrea sa urce muntele impreuna cu China

 

 

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri la summitul Romania-China-Europa de Est, organizat de Romania la Palatul Parlamentului, parafrazand un vechi proverb chinez, ca Europa si China trebuie sa urce impreuna muntele pentru a cunoaste beneficiile dezvoltarii economice, scrie Agerpres.



'Un vechi proverb chinez spune ca cine nu urca pe munte nu cunoaste inaltimea cerului. In opinia mea, Europa si China trebuie sa urce impreuna muntele pentru a cunoaste beneficiile dezvoltarii economice, care sa aduca prosperitate pentru fiecare dintre tarile noastre. In mod cert, China este o putere economica mondiala de care trebuie sa se tina seama in mod serios si care trebuie respectata. In mod cert, dezvoltarea Chinei a influentat semnificativ dinamica economica mondiala din ultimele doua decenii. Asadar, China reprezinta un partener de nadejde pentru Europa, iar eu consider ca Europa Centrala si de Est reprezinta poarta cooperarii economice si comerciale dintre cele doua continente cu cei doi piloni importanti ai sai: China, pe de o parte, si Uniunea Europeana, de cealalta parte', a sustinut Dragnea la evenimentul 'Dialogul partidelor politice China - tarile Europei Centrale si de Est 2017', organizat de PSD la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, in plan bilateral, Romania are o cooperare sustinuta cu Republica Populara Chineza, iar tara noastra este interesata in primul rand de consolidarea interactiunilor economice si comerciale, precum si de mentinerea tendintei de crestere a exporturilor romanesti spre aceasta tara.
 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22