Turcan, petiţie pentru demiterea lui Bodog și Dragnea. ”Număr record” de copii nevaccinaţi

I.g. | 14.07.2017

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, vineri, că datele statistice confirmă existenţa unui ”număr record” de copii nevaccinaţi în România, ceea ce a dus la focar de rujeolă. Aceasta aanunţat că PNL Sibiu a lansat o petiţie pentru demiterea ministrului Sănătăţii şi a lui Liviu Dragnea pentru lipsă de implicare şi de predictibilitate a necesarului de vaccinuri.

Pe aceeași temă

 

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, liderul organizaţiei judeţene PNL Sibiu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că, după şase luni de guvernare PSD ”avem aproape 500.000 de copii nevaccinaţi”. 

 

”Centrul National de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a confirmat că, la 31 mai, aveam un număr record de copii nevaccinaţi: 11.973 nevaccinati cu BCG, 27.499 cu hepatitic B pediatric, 89.990 cu hexavalent, 164.828 cu ROR, 109.286 cu teravalent şi 88.112 cu difterotetanic. Din cauza nepăsării şi iresponsabilităţii, România a ajuns un focar epidemiologic de rujeolă. Avem 7.500 de bolnavi de rujeolă, iar numărul deceselor a crescut la 31. România a ajuns un stat complice la moartea cu zile a zeci de copii”, a declarat Raluca Turcan, care  mai subliniat că ”cineva trebuie să răspundă pentru agravarea situaţiei”.

 

”Sunt oameni care au ajuns în funcţii cheie şi de a căror implicare depinde destinul unor copii. Ei sunt giraţi acolo zi de zi de responsabili politici. Coaliţia PSD-ALDE conduce Romania şi liderii ei poartă responsabilitatea politică pentru această crimă! Mii de părinţi şi medici de familie au fost puşi pe drumuri pentru a căuta vaccinul necesar, în timp ce prin birourile Ministerului Sănătăţii se făceau jocurile PSD împotriva PSD. Nici în acest moment, dupa ce au murit 31 de copii, nu există o predictibilitate a necesarului de vaccinuri. Stocurile se refac de pe o zi pe alta, iar costurile sunt astronomice, în timp ce în alte ţări, comenzile se fac cu un an înainte şi se evită crizele epidemiologice şi costurile mari de la bugetul de stat”, a mai spus Turcan.

 

Raluca Turcan a anunţat că PNL Sibiu a lansat o petiţie pentru demiterea ministrului |Sănătăţii, dar şi a lui Liviu Dragnea, considerat ”princiipalul responsabil” pentru că ”a impus un Program de Guvernare ce nu are nicio legătură cu viaţa reală, cu problemele din spitale, din cabinetele medicilor de familie şi cu necesarul de vaccinuri şi medicamente”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22