Ankara blochează vizita unor parlamentari nemți la trupe Awacs de la baza turcă NATO

I.g. | 14.07.2017

Turcia blochează o vizită planificată săptămâna viitoare a unor parlamentari germani la militari germani staţionaţi în baza aeriană NATO de la Konya, a anunţat vineri un parlamentar german, relatează The Associated Press.

Pe aceeași temă

 

Preşedintele Comisiei Apărării din cadrul Parlamentului german Wolfgang Hellmich a declarat pentru DPA că Ministerul german de Externe i-a informat pe parlamentari că Ankara a cerut o amânare a vizitei, evocând situaţia relaţiilor bilaterale între cele două ţări.

 

Vizita parlamentarilor germani la baza de la Konya era planificată luni. Avioane NATO de supraveghere de tip AWACS sunt staţionate în această bază, iar o parte a membrilor echipajelor avioanelor sunt germani.

 

Berlinul a decis în iunie să-şi mute aeronavele de spionaj şi realimentare în zbor staţionate la baza turcă de la Incirlik - în cadrul campaniei împotriva grupării Statul Islamic - în Iordania, după ce Ankara a refuzat în mai multe rânduri vizite ale unor parlamentari germani la trupele staţionate în această bază.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22