Protestul «NU vrem sa fim o natie de hoti. Aparam democratia!», in Piata Victoriei

E.b. | 15.07.2017

Deşi Primăria Capitalei a respins cererea pentru protestul #rezist, din seara aceasta, din Piața Victoriei, pe motiv că există o altă adunare publică, manifestanţii susţin că vor organiza protestul chiar şi în lipsa unui aviz. Anunţul a fost făcut recent pe pagina de Facebook Corupţia Ucide.

Pe aceeași temă

 

 

 

"Din pacate, este adevarat! Statul român, prin Jandarmerie si MAI, incearca sa opreasca democratia in România. Totul pentru protejarea, nu a poporului, nu a statului, ci a coruptilor, a celor care au furat si fura de la popor. Diseara vom iesi din case! Pentru democratie, libertate si egalitate in fata legii.Pentru ca românii si România merita respect, vor respectarea legii si a drepturilor cetatenesti.", se arată în anunţul organizatorilor.

 

Protestul va incepe in jurul orei 20.00.

 

Ca si la precedentele marsuri de protest, de duminicile trecute, mobilizarea pentru protest s-a facut pe pagina de Facebook a comunitatii Coruptia ucide

 

Primaria Capitalei a refuzat insa sa autorizeze marsul de protest de duminica, motivul oficial fiind acela ca "in Piata Victoriei, la data si intervalele orare mentionate, se desfasoara alta adunare publica declarata si analizata anterior", fara a preciza care este aceasta. 

 

Reprezentantii Primariei Capitalei nu au oferit un raspuns legat de refuz, pana la ora publicarii acestei stiri, conform HotNews.

 

Primaria Capitalei a mai aratat, in raspunsul la cererea de autorizare a marsului de protest, publicat pe pagina de Facebook Coruptia ucide, ca "in procesul verbal incheiat in sedinta comisiei din data de 14.07.2017, s-a consemnat faptul ca desfasurarea adunarii publice ar stanjeni folosirea normala a drumurilor publice si a transportului in comun, iar deplasarea pe contrasens pe o singura banda de circulatie nu asigura protectia participantilor la manifestatie. Drept pentru care, in conformitate cu prevederile art. 10 alin. 1, din Legea 60/1991 republicata, se interzice desfasurarea adunarii publice in conditiile sus mentionate".

 

Organizatorii marsului de protest dau de inteles ca, chiar si in aceste conditii, manifestatia de duminica va avea loc.

 

Marsul de protest "NU vrem sa fim o natie de hoti. Aparam democratia!" este programat duminica, intre orele 20:00 si 23:00, cu plecare din Piata Victoriei spre sediul PSD.

 

Ce spun organizatorii protestului

 

FAPTA I: Guvernul Tudose a elaborat un proiect de act normativ, numit Codul Administrativ. Proiectul prevede, printre altele, şi abrogarea legii care interzicea persoanelor condamnate penal să facă parte din Guvern, screi pe pagina Coruptia ucide.

 

Asta inseamna ca un borfas, condamnat penal, va decide soarta romanilor si ii va reprezenta pe acestia.

Daca nu vrei ca viitorul sa iti fie decis de un condamnat, vino alaturi de noi si cere, in gura mare, O GUVERNARE CURATA, o guvernare care sa te reprezinte.

 

FAPTA II: Jandarmeria, la ordin, a facut demersuri consistente sa opreasca protestele romanilor impotriva guvernarii ALDE-PSD. Trebuie sa iesim in strada pentru a sustine DEMOCRATIA, democratie care implica dreptul constitutional la libera exprimare. Da, orice roman are dreptul sa protesteze, sa isi arate nemultumirea sau indignarea, prin protest.

 

CONSTITUTIA ROMANIEI - CAPITOLUL II
Drepturile şi libertăţile fundamentale - ARTICOLUL 39

 

Libertatea întrunirilor

 

Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.

 

CE DORIM: - un mars de la Guvern la Sediul PSD Bucuresti prin care sa atragem atentia ca NU vrem să fim o naţie de hoţi. Apărăm democraţia! prin care dorim sa:
 

- ne asiguram ca Romania nu va fi condusa de hoti si interesele acestora
- ne asiguram ca drepturile cetatenesti, cele elementare, libertatea de opinie sunt respectate si aparate cu tarie.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22