Manifestanţii din Piaţa Victoriei,supravegheaţi de jandarmi călare.Protest în faţa sediului PSD

E.b. | 16.07.2017

Aproximativ o sută de manifestanţi anti-PSD în Piaţa Victoriei din Capitală, în pofida ploii. Oamenii, de toate vârstele, scandează lozinci împotriva PSD, fiind supravegheaţi îndeaproape de jandarmi, inclusiv călare.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE: Numărul participanţilor la manifestaţia anti-PSD din Piaţa Victoriei a ajuns la 200, iar participanţii la protest au mers pe trotuar, la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff.

Un participant la manifestare a mers către sediul PSD cu mâinile legate la spate în semn de protest faţă de decizia primarului Capitalei de a nu autoriza mitingul din Piaţa Victoriei pe motiv că în zona respectivă are loc o altă acţiune. La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii au ajuns la poarta sediului PSD, unde scandează lozinci împotriva membrilor acestui partid, precum: "Dragnea, nu uita. Aşteptăm şi cartea ta", "Pic şi Poc de Teleorman, Dragnea şi Carmen Dan", conform News.ro.

 

Mai multe persoane s-au adunat pe ploaie, duminica seara, in Piata Victoriei, pentru a protesta, sub deviza "Nu vrem sa fim o natie de hoti. Aparam democratia!", fata de proiectul de Cod Administrativ. Acesta  prevede abrogarea legii care interzice persoanelor condamnate penal sa faca parte din Guvern.

 

Primaria Capitalei a refuzat  sa autorizeze marsul de protest. 

 

Aproximativ o sută de persoane s-au adunat, duminică seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, în pofida ploii, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de PSD, dar şi faţă de instituţii ale statului.

 

Oamenii, de toate vârstele, scandează lozinci împotriva PSD, fiind supravegheaţi îndeaproape de jandarmi, inclusiv călare. Protestatarii scandează lozinci şi împotriva primarului general al Capitalei: "Firea nu uita, Capitala nu-i a ta".

 

Manifestanţii aflaţi în Piaţa Victoriei, purtând umbrele şi pelerine, dar şi steaguri tricolore, scandează lozinci precum: "PSD/ Ciuma rosie", "Jos

 

Tăriceanu, Dragnea şi Dorneanu", "Un Guvern de hoţi şi de mafioţi", "Parlament penal, marş la tribunal", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "CCR sluga PSD".

 

Printre participanţii la protest, de toate vârstele, sunt şi câţiva copii.

 

Mitingul de protest este urmărit îndeaproape de numeroşi jandarmi, inclusiv călare.

 

 

Nemulţumirile manifestanţilor sunt îndreptate şi împotriva corupţilor, ei scandând: "Justiţie, nu corupţie", dar şi împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. Protestatarii strigă:"Jos Firea", dar şi "Firea nu uita, Capitala nu-i a ta".

 

************************

 

Primaria Capitalei a refuzat sa autorizeze marsul de protest de duminica, motivul oficial fiind acela ca "in Piata Victoriei, la data si intervalele orare mentionate, se desfasoara alta adunare publica declarata si analizata anterior", fara a preciza care este aceasta.


Ca si la precedentele marsuri de protest, de duminicile trecute, mobilizarea pentru protest s-a facut pe pagina de Facebook a comunitatii Coruptia ucide.

 

FAPTA I: Guvernul Tudose a elaborat un proiect de act normativ, numit Codul Administrativ. Proiectul prevede, printre altele, si abrogarea legii care interzicea persoanelor condamnate penal sa faca parte din Guvern.

 

Asta inseamna ca un borfas, condamnat penal, va decide soarta romanilor si ii va reprezenta pe acestia. 

 

Daca nu vrei ca viitorul sa iti fie decis de un condamnat, vino alaturi de noi si cere, in gura mare, O GUVERNARE CURATA, o guvernare care sa te reprezinte.

 

FAPTA II: Jandarmeria, la ordin, a facut demersuri consistente sa opreasca protestele romanilor impotriva guvernarii ALDE-PSD. Trebuie sa iesim in strada pentru a sustine DEMOCRATIA, democratie care implica dreptul constitutional la libera exprimare. Da, orice roman are dreptul sa protesteze, sa isi arate nemultumirea sau indignarea, prin protest.

 

CONSTITUTIA ROMANIEI - CAPITOLUL II
Drepturile si libertatile fundamentale - ARTICOLUL 39

 

Libertatea intrunirilor

 

Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic, fara nici un fel de arme.

 

CE DORIM: - un mars de la Guvern la Sediul PSD Bucuresti prin care sa atragem atentia ca NU vrem sa fim o natie de hoti. Aparam democratia! prin care dorim sa:
 

- ne asiguram ca Romania nu va fi condusa de hoti si interesele acestora
- ne asiguram ca drepturile cetatenesti, cele elementare, libertatea de opinie sunt respectate si aparate cu tarie"
, se arata pe pagina Coruptia ucide.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22