Parlamentul toacă banii pe limuzine de lux de 1 milion de €, cafetiere, hârtie roz

E.b. | 17.07.2017

Autoturisme de protocol de peste un milion de euro, electrocasnice, hârtie de xerox roz şi covoare cu fire răsucite. Iată pe ce s-au mai dus, cu dare de mână, banii publici.

Pe aceeași temă

 

 

O privire în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) ne arată cum a crezut de cuviinţă Parlamentul să cheltuiască banii publici şi care sunt achiziţiile necesare pentru buna desfăşurare a activităţii legislative., scrie Adevarul.


De la începutul anului 2017, Senatul şi Camera Deputaţilor au lansat mai multe serii de proceduri de achiziţii publice. De la autoturisme de protocol, la echipamente de bucătărie sau hârtie pentru copiator roz şi bleu, toate se regăsesc pe lista de cumpărături a Parlamentului. Şi nu e deloc o listă ieftină. Spre exemplu, numai pentru cea de-a 63-a Adunare Parlamentară a NATO la Bucureşti, Parlamentul scoate din buzunar peste 1 milion de euro

De asemenea, vedem că Parlamentul nu ar mai putea să funcţioneze la putere maximă fără hârtie de copiator roz sau bleu, de vreme ce pentru această achiziţie, potrivit cererii de ofertă publicată pe SEAP, Camera Deputaţilor este dispusă să cheltuie nu mai puţin de 22.000 de euro.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

 

 

Legat tot de aceste cheltuieli, deputatul USR Iulian Bulai a postat pe Facebook o fotografie realizata in luna iunie cu "hartia igienica" din Parlament.
 

El arata ca, de fapt, este vorba despre un sul de servetele taiat in doua. Postarea deputatului vine la putin timp dupa ce s-a anuntat ca se vor da, de la Camera Deputatilor, peste 115.000 de euro pe materiale de curatenie si hartie igienica sau prosoape de hartie.
 

"Pe la mijlocul lui iunie am facut aceste fotografii. Mai multe luni la rand am observat ca la mai multe bai din parlament hartia igienica este de fapt un sul de servetele taiat in doua cu o foarfeca. Nu am vrut sa postez atunci nimic, chiar daca mi se parea tare ciudata chestia.

Nici acum nu imi cade bine sa postez asemena detalii, dar cred ca e groasa rau
", a scris Bulai pe Facebook.
 

Deputatul sustine ca se intampla ceva foarte ciudat cu aceste achizitii.
 

"Adica de undeva se scurg fie bani, fie produse, de am ajuns sa folosim suluri de hartie taiate in doua cu foarecul cand totusi la parlament se folosesc 116.000 de euro pentru hartie igienica si produse sanitare.

 

Nu am nicio dovada, dar banuiesc ca cineva umfla facturile sau pleaca acasa cu hartia", a adaugat el.


Bulai sustine ca deocamdata nu poate face nimic, dar ca va lua atitudine dupa ce se termina vacanta parlamentara.

"E rusinos rau de tot. Daca am ajuns la nivelul acesta de mismasuri marunte, ce se intampla cu investitiile unde nu putem cuantifica si verifica direct achizitiile?
Pacat ca in vacanta parlamentara nu se pot scrie interpelari. Am inceput deja sa imi notez mai multe
", a incheiat el.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22