Dana Varga, fiică de bulibaşă interlop, consilier al premierului.A protestat la Cotroceni

Dora Vulcan | 17.07.2017

Premierul Mihai Tudose a numit-o în funcţia de consilier de stat în aparatul de lucru al Guvernului pe Rozalia Dana Varga, secretar executiv al Departamentului ALDE pentru minorităţi naţionale.

Pe aceeași temă

 

 

 

 O numire surprinzătoare numai aparent. Surprinzătoare pentru că e fiica unui bulibaşă interlop, pusă de-a dreapta premierului, cum avertiza Ciocăzanu în 2015 la numirea ei în cabinetul Ponta. Pe de altă parte, Rozalia-Dana nu este o novice: Este uluitoare capacitatea Danei de a accede în funcţii. Este pentru a treia oară consilier al unui premier. A mai fost consilier al lui Ponta şi, personal, al lui Tăriceanu. A mai fost consilier în Ministerul Dezvoltării şi în Ministerul de Interne. Ciocăzanu avertiza despre pericolul pe care l-ar reprezenta accesul pe care clanul interlop l-ar avea prin ea la informaţii secrete.Este foarte apropiată de Tăriceanu şi de Norica Nicolai, fiind membru ALDE şi secretar al departamentului pentru minorităţi din partid. Ocazie cu care a şi organizat escapada unui grup ALDE la mitingul anti #rezist de astă iarnă, de la Cotroceni. Că tot s-a curăţat coaliţia ca de purici de suspiciunea că ar fi controlat politic adunătura zgomotoasă de la Cotroceni. Rozalia făcea parte, probabil, din milionul de cetăţeni apolitici, supăraţi că guvernul nu e lăsat să pună în aplicare vizionara OUG 13 şi pe care Dragnea îl ţinea cu greu în frâu să nu facă război civil ieşind împotriva protestatarilor #rezist.  

 

 

 

Decizia de numire în funcţia de consilier de stat în aparatul de lucru al Guvernului a Rozaliei Dana Varga, semnată de premierul Mihai Tudose, a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial, anunţă Mediafax.

 

 

Carieră politică prodigioasă: 

 

  • consilier de stat la Secretariatul General al Guvernului condus de Victor Ponta, în 2015,
  • consilier în Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Turismului, în 2013,
  • Consilier în M.A.I. 2012-2013,
  • secretar personal al prim-ministrului Călin Popescu Tăriceanu, în 2008

 

 

 

Dana Rozalia a fost printre protestatarii anti #rezist de astă iarnă, de la Cotroceni 

 

 

 

Dana Rozalia Varga, fiica bulibasei Rudi din Gilau, a iesit iarna trecută in strada, la Cotroceni, impreuna cu familia si cu cativa tineri politicieni de la ALDE pentru a-si arata sustinerea pentru guvernul Grindeanu. Dana Varga este cunoscuta ca o apropiata a lui Calin Popescu Tariceanu dar si a Noricai Nicolai si a lucrat de doua ori la Guvern, in mandatele lui Tariceanu si a lui Ponta.

 

 

Dana este fiica bulibasei Rudi Varga, primul rrom care a dat in judecata Banca Nationala pentru a recupera aurul familiei confiscat de comunisti. Dupa un proces lung, Rudi Varga s-a ales cu 8 kilograme de aur din 13,4 cat a solicitat. In vreme ce fiica lui declara ca nu are bunuri proprii, Rudi detine mai multe imobile, cea mai mare avand „turnulete” si 32 de camere, scrie site-ul televiziunii Kanal D.

 

 

 

 

Candidată pe primul loc la Mureş din partea ALDE, la parlamentarele din iarnă, a pierdut alegerile

 

 

 Consilierul in cabinetele a doi ministrii: Victor Ponta si Calin Popescu Tariceanu, fata lui Rudi Varga a pierdut lamentabil alegerile parlamentare. Aceasta a candidat din partea ALDE pe primul loc la Camera Deputatilor, pe listele de la Mures. Insa, din nefericire pentru Dana Varga, prea putini electori i-au acordat votul de incredere, scria în decembrie 2016, Gazeta de Cluj. 

 

 

 

 

Ciocazanu: Rozalia Dana Varga este fiica unui bulibasa interlop din judetul Cluj

 

 

„Este vorba de fiica celebrului bulibasa Varga Rudolf, din Gilau (Cluj), despre care presa a relatat pe larg. Politistii curati din Cluj nici nu mai pot sa tina socoteala de cate ori au ajuns membrii familiei bulibase la beci, pe vremea lui Ceausescu, pentru implicare in afaceri cu aur si alte probleme infractionale. Dar Revolutia i-a salvat, desi erau la puscarie pentru trafic de aur! In decembrie 89, membri ai clanului Varga se aflau in arestul Militiei Cluj, iar valul revolutionar i-a scos pe sus din puscarie si i-a pus in libertate, desi trebuia sa ramana la zdup. Cei care se ocupau de contrainformatii atunci stiu mai multe (Timisoara,…).

 

(…) Va cer doar sa va imaginati cum ar arata premierul Italiei avand la dreapta sa un consilier provenit din familiile Cosa Nostra sau Camorra. Aici nu e vorba despre vinovatia sau nevinovatia Danei Rozalia Varga, ci despre ceva mult mai grav: accesul la informatii secrete al unor grupuri care pot destabiliza statul roman.

 

Dar sigur ca DNA, SRI, Parchetele locale, politistii cinstiti, cei care au lucrat in contrainformatii si care n-au fost prinsi in retele de spaga pot investiga sa afle daca exista un interes direct intre familia bulibasei Varga Rudolf si ordonanta prin care guvernul Tariceanu a inapoiat masiv aurul din rezervele nationale, fara niciun control, inclusiv catre cei care au fost prinsi pe vremea lui Ceausescu facand trafic cu metalul pretios. Exista informatii berechet la fostii sefi ai Directia Aur&Valuta, din fostul Inspectorat Judetean al Militiei Cluj, care au avut mult de furca pentru a-i dovedi si a-i tine sub control pe traficanti”,  scria Ciocăzanu în aprilie 2015 pe site-ul televiziunii Naşul. 

 

 

varga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22