Exploziv! Antena 3 are angajați „sorosiști“

Niște fake-jurnaliști de la Antena 3 au luat informații cu caracter public și au titrat victorioși: Avem lista completă! Pe cine a plătit Soros.

Brindusa Armanca 18.07.2017

De același autor

 

Săptămâna trecută s-au difuzat la Antene și la RTV noi episoade și liste despre George Soros și dușmanii României numiți generic „so­ro­siști“. Antena 3 a fost cea mai darnică, re­în­căl­zind ciorba sleită pe care orice om plictisit o mai poate citi sub semnătura avocatului de serviciu al Securității, Mi­hai Pelin. Și acesta relua, la rân­du-i, în 2016, o ciorbă acri­tă de prin presă, publicând o listă lungă de inamici ai na­ți­unii, intitulați pentru mai mul­tă greutate „coloana a cin­cea“, care ar fi complotat pe ba­nii lui Soros. Culmea e că directoarea din Ro­mânia pe atunci a Fundației pentru o So­cie­tate Deschisă, Renate Weber, azi euro­par­la­mentar ALDE și „special guest“ al Antenei 3 (unde, zic, niciun om onest și limpede la cap nu ar trebui să calce), dădea o replică apă­sa­tă aces­tui gen de discurs, arătând că nu în­țelege operațiunea de discreditare și că „sunt pure speculații, cu o evidentă notă de­făi­mă­toa­re, interpretările privind intențiile malefice care ar sta în spatele acțiunilor filantropice ale domnului Soros“. Azi, când au reînceput la fel de coroziv speculațiile, doamna Weber tace.

 

Din rapoartele publice ale Fundației pentru o Societate Deschisă și ale altor organizații cu activitatea la vedere, niște fake-jurnaliști de la Antena 3 au luat informații cu caracter pu­blic și au titrat victorioși: Avem lista com­ple­tă! Pe cine a plătit Soros. Cu lis­ta asta de finanțări normale ale mai tuturor ONG-urilor ca­re au făcut treabă civică în ța­ra asta, au insinuat că orga­nizațiile cu Soros la cârmă com­plotează împotriva Româ­niei. Asta a făcut ceva vreme în urmă și Evenimentul zilei, încercând să vândă cas­tra­ve­tele ca investigație beton. De­și RTV s-a ars anul trecut cu o amendă de 100.000 lei pentru o campanie anti-Soros, nici acest post ignobil și nici surata Antena 3 nu s-au potolit. Se reiterează în fiecare seară aria incendiilor provocate de Soros în cluburi bu­cureștene, aria finanțării protestatarilor de la Colectiv și din iarna lui 2017 și alte ba­za­co­nii pe care online-ul satiric Times New Ro­man le-a taxat cu haz, sugerând burtiere po­tri­vite pentru RTV: Atac la România. Soros de­clanșează încălzirea globală! A crescut tem­peratura planetei cu 17 grade. Evident, pentru a pune mâna pe putere.

 

Dar, pentru că la Antene lupta cu dușmanul nu e glumă, sunt aliniați soldați disciplinați sea­ră de seară, cam la toate emisiunile ace­iași. Adi­că Ciuvică, Harnagea, „lătrăi“ de la PSD sau de la PNL, niște juriste eșuate, Sa­va­liuc sau re­zerva, Adina Anghelescu, An­dro­neas­ca și se­cu­ristul Savu, căruia îi aparține pan­seul, citat re­cent de bloggerul Valeriu Nicolae de la Ade­vărul, „Toţi cei pe care i-a chemat Klaus Io­hannis acum un an la consultările cu so­cie­ta­tea civilă au fost plătiţi, la un moment dat, de George Soros. Niciunul de acolo nu a re­pre­zentat strada, fiecare reprezenta câte un ONG. Planul cu domnul Cioloş era mai de­mult. Absolut toţi oamenii care au fost la con­sul­tările cu Iohannis au fost plătiţi de Soros“.

 

Pe la începutul săptămânii trecute, Harnagea, fost șef SIE, își arăta încă o dată public in­com­pe­tența în orice, cea care îl face recomandabil ca invitat. Evocând în platou, pe ton cons­pi­ra­tiv, o amintire cu Soros care declara că finan­țează ONG-urile cu sume din profit deduse din impozit, așa cum prevedea legea ame­ri­ca­nă, Harnagea spune de fapt că miliardarul se afla în legalitate, dar insinua că face ceva ile­gal. Spre stupefacția lui Harnagea, care avea și el o fundație la un moment dat, și legea ro­mâ­nească a sponsorizării permite deducerea unor procente din impozitul pe venit sau pe profit.

 

Deși e exces de cinism în studiourile „de știri“, unii dintre invitați devin nervoși pe parcursul emisiunilor. Răzvan Savaliuc, mercenarul fo­lo­sit de mai mulți patroni de presă, era să dea în infarct cerând să fie nimiciți „sorosiștii“: să fie desființate organizațiile, oamenii să fie dați afară (din țară?) etc. Bomba energicei cam­pa­nii împotriva organizațiilor neguvernamentale care s-ar ascunde sub pulpana căptușită cu dolari a lui George Soros a fost identificată de Gri­gore Cartianu pe Facebook: suava an­te­nis­tă Alessandra Stoicescu este și ea bursieră „so­rosiștă“. Afară cu ea! Tolontan zice bine, făcând opinie separată față de trust, că nu e nimic compromițător în finanțarea mass-media și a ONG-urilor: „Când primesc gran­turi nonprofit nu înseamnă că jurnaliștii in­ves­tighează ce vor ONG-urile, ci doar că ele asi­gu­ră costurile unor proiecte, pe care redac­ții­le le dezvoltă liber și fără ca nimeni să știe la ce lucrează. Nu e decât un alt model de a fi­nan­ța serviciul public al presei, nu o schim­ba­re a felului în care lucrează redacțiile“.

 

Până la epurarea totală cerută vehement la An­tene, RTV ș.a., ONG-urile și oamenii in­cri­minați ar face bine să apeleze la justiție, dacă au de apărat o reputație și o activitate civică. Fiindcă manipularea pe termen lung are efect. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22