Ministrul Răzvan Cuc se lăuda că este doctorand, deși a fost exmatriculat acum patru ani

E.b. | 20.07.2017

În biografia lui Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor (PSD), apărea că este doctorand la Academia Română, având domeniul de interes „Impactul integrării în Uniunea Europeană asupra comerțului exterior al României“. Numai că acest fapt era departe de adevăr.

Pe aceeași temă

 
  

Academia Română a precizat că actualul ministru a fost dat afară în urmă cu patru ani, conform România Liberă.

 

Alexandru Răzvan Cuc a devenit ministru al Transporturilor la 1 ianuarie 2017, în Guvernul condus la acea vreme de Sorin Grindeanu. Mandatul i-a fost prelungit și în Executivul condus de Mihai Tudose.

 

Pe site-ul Ministerului Transporturilor, Răzvan Cuc nu s-a învrednicit să își publice CV-ul oficial. Dar, cum este parlamentar din 21 decembrie 2016, are o biografie oficială pe portalul Camerei Deputaților. La domeniul „Educație și formare“, demnitarul notea­ză că, din septembrie 2008, este doctorand la Academia Română, având domeniul de interes „Impactul integrării în Uniunea Europeană asupra comerțului exterior al României“.

 

Faptul că Răzvan Cuc a fost înscris la acest doctorat a fost confirmat de către „Şcoala de Studii Avansate a Academiei Române“ (SCOSAAR). Dar, această instituție a făcut o precizare extrem de importantă, tăinută de Răzvan Cuc: ministrul Transporturilor a fost exmatriculat în 2013.

 

Într-o hârtie oficială, România liberă a cerut Academiei Române să confirme dacă membrul Guvernului PSD este doctorand, care este domeniul său de interes, cine este profesorul său coordonator și cum a fost posibil ca Răzvan Cuc să nu își fi încheiat studiile doctorale după 9 ani de la înscriere, așa cum reiese din CV-ul său oficial.
 

Biroul „Şcolii de Studii Avansate a Academiei Române“ a precizat: „Domnul Cuc Răzvan Alexandru a fost înmatriculat la doctorat la 1 noiembrie 2008, forma de pregătire fără frecvență, domeniul Economic, cu tema «Impactul integrării în Uniunea Europeană asupra comerţului exterior al României», conducător științific prof. univ. dr. Gheorghe Zaman, membru corespondent al Academiei Române. A susținut un examen la 15 iunie 2009, la disciplina «Economia și tehnici matematice în economie», obținând calificativul «foarte bine». A susținut referatul «Teorii și modele de integrare economică», la data de 31 martie 2010, obținând calificativul «foarte bine».

 

 

"Domnul Cuc Răzvan Alexandru , exmatriculat potrivit prevederilor legale" 

 

 

Întrucât, până la data de 25.07.2013, nu s-a mai prezentat pentru susținerea a două examene și a două referate, prevăzute în cadrul stagiului de pregătire doctorală și nici nu a mai făcut solicitare de prelungire a stagiului, potrivit prevederilor legale în vigoare, pe baza hotărârii Secției de «Științe Economice, Juridice și Sociologice» a Academiei Române (2370/ 25.07.2013), Biroul Prezidiului Academiei Române a aprobat cererea Institutului Național de Cercetări Economice «Costin C. Kirițescu», ca domnul Cuc Răzvan Alexandru să fie exmatriculat, potrivit prevederilor legale de la Școala Doctorală a Academiei Române“.

 

Institutul Naţional de Cercetări Economice „Costin C. Kiriţescu“ face parte din structurile de cercetare fundamentală ale Academiei Române. Este o organizaţie ştiinţifică de drept public, de interes naţional, cu vocaţie de cercetare fundamentală, finan­ţată din bugetul public, care dezvoltă şi cercetări aplicative finanţate din surse publice sau private interne şi externe. Conducătorul de doctorat a lui Răzvan Cuc este membru corespondent al Academiei Române, cercetător. A predat la Universitatea „Spiru Haret“ și la Universitatea Ecologică. La patru ani după momentul exmatriculării, Răzvan Cuc încă se laudă că este doctorand la Academia Română, ceea ce este o mare minciună.

 

Continuarea articolului in Romania libera

 

*****************************

 

Nu doar Răzvan Cuc are probleme cu studiile în Guvernul Tudose. Premierul a fost acuzat că a plagiat în teza de doctorat. CNATDCU urmează să studieze acuzațiile de fraudă academică după o solicitare a RL. Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a fost acuzată că a plagiat în teza sa de doctorat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22