Premierul Tudose blochează angajările la stat, sub pretexul eficientizării administrației

Dora Vulcan | 20.07.2017

Premierul Mihai Tudose a anuntat joi ca in sedinta de guvern de astazi se va decide inghetarea angajarilor la stat, in vederea eficientizarii actului administrativ.

Pe aceeași temă

 

 

 

De fapt, cel care a cerut inghetarea angajarilor pana la sfarsitul anului este Liviu Dragnea

 

"S-au facut foarte multe angajari, in conditiile in care stabilisem, ca decizie strategica la inceputul guvernarii, in ianuarie, ca vor fi diminuari de chetuieli de 10% din toata natura cheltuielilor publice si se pare ca s-a scapat robinetul la angajari in administratia centrala si nu este in regula", a explicat Dragnea.

 

 

 

Mihai Tudose a anuntat ca vor fi luate masuri de "reorganizare, descentralizare", pentru ca "aparatul birocratic a devenit tot mai mare", fiind inregistrate "sute, mii" de cereri de intrare in administratia centrala. Premierul a comentat ironic situatia, spunand ca in multe cazuri e vorba despre "purtatori de stampila, de semnatura, de program pe usa".

 

 

"Astazi vom lua in discutie spre aprobare acel celebru act privind administratia centrala. Nu dam pe nimeni afara, pur si simplu se blocheaza angajarile si incercam, si vom reusi, sa eficientizam actul administrativ", a declarat premierul la începutul sedintei de guvern. "Ar trebui sa lucreze nu doar la stat, ci si pentru stat, si pentru cetatean (...) Vom eficientiza actul administrativ", a spus Tudose.

 

Proiectul a fost pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Dezvoltarii.

 

In administratia centrala lucrau, in luna mai, 504.000 de persoane, iar in administratia publica locala 595.000 de persoane, scrie ziare.com.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22