Trump lămurește misterul așa-zisei întâlniri secrete cu Vladimir Putin de la summitul G20

Dora Vulcan | 20.07.2017

Trump a dezvaluit publicatiei New York Times ce a discutat in timpul cu omologul sau rus, Vladimir Putin la întâlnirea despre care s-a aflat abia marti, grație unui oficial de la Casa Albă, și care a avut loc în timpul summitului G20 de luna trecuta, din Germania.

Pe aceeași temă

 

 

Cei doi au vorbit "despre adoptii", spune Donald Trump, după ce Moscova a interzis americanilor sa adopte copii din Rusia in 2012, dupa o runda de sanctiuni stabilite de administratia Obama pentru mai multi oficiali rusi cu legaturi la Kremlin, oficiali care se faceau vinovati de incalcari ale drepturilor omului.

 

 

In interviul acordat New York Times, Trump mai dezvaluie ca intalnirea cu Putin a durat 15 minute si a constat, in mare, intr-un schimb de politeturi. De cand s-a aflat despre aceasta intalnire, Trump a dat de inteles ca nu a fost deloc importanta.

 

 

„Melania stătea lângă Putin şi lângă altcineva. Şi asta a fost. Când a fost adus desertul, m-am dus în partea aceea ca să vorbesc cu Melania şi, în timp ce mă aflam acolo, l-am salutat pe Putin”, a spus președintele american pentru New York Times.

 

 

„Amabilităţi, mai mult decât orice. Nu a fost o conversaţie lungă. Poate au fost 15 minute în care am vorbit despre diverse. Am vorbit, ceea ce a fost interesant, despre adopţii. Despre adopţiile ruseşti, da! Întotdeauna am considerat interesant acest subiect, pentru că le-a oprit acum câţiva ani”, a mai spus Trump.

 

 

Despre aceasta intanire s-a aflat marti, informatia fiind oferita de un oficial de la Casa Alba. "A existat o cina pur sociala a cuplurilor la G20", a precizat aceasta sursa. "Catre sfarsit, presedintele a discutat cu Putin la cina", a spus acesta.

 

 

Dezvaluirea a provocat intrebari despre continutul conversatiei, despre persoanele care au asistat si despre motivul care a facut ca existenta ei sa nu fie facuta publica pana acum. In timp ce Trump a scris imediat pe Twitter ca a fost o simpla cina cu toti cei care au participat la G20, "nimic sinistru", o cina despre care presa stia, Kremlinul a transmis ca Donald Trump si Vladimir Putin nu au avut nicio intalnire "secreta" sau "confidentiala" in marginea summit-ului G20.

 

 "Aceasta poveste falsa cu cina secreta este 'dementa'. Toti membrii G20 si sotiile (/sotii) lor erau invitati de cancelarul german. Presa stia!", a scris presedintele marti seara pe Twitter. "Aceste stiri false sunt tot mai necinstite! Pana si o cina organizata pentru cei 20 de lideri principali ai lumii in Germania este prezentata in asa fel incat sa fie facuta ceva sinistru!", a adaugat el in al doilea tweet.

 

"Nu a avut loc nicio intalnire secreta si confidentiala. A afirma acest lucru este absolut absurd", a spus purtatorul de cuvant al Kremlinului.  „E absurd să vorbeşti despre o discuţie la cină ca despre ceva ascuns”, a declarat presei reprezentantul preşedinţiei ruse. Kremlinul se aliniază astfel declaraţiilor făcute deja de liderul american.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22